Store dele af mødet mellem lægerne og Carinas familie var skåret ud af DR-dokumentar.

Der blev lagt et langt hårdere pres på familien Melchior for at sige ja til, at Carina Melchior skulle være organdonor, end det fremgik i DR forleden i dokumentaren ’Pigen der ikke ville dø’ om 20-årige Carina Melchiors utrolige historie.

- Hvis man ikke donerer, så fjerner vi simpelt hen tuben og slukker for respiratoren, og så holder hjertet som oftest op med at slå i løbet af få timer eller dage, siger Benedicte Dahlerup blandt andet til familien på et møde mellem lægerne og familien Melchior.

Familien Melchiors advokat Niels Fjeldberg bekræfter overfor BT, at blandt andet den udtalelse fra Benedicte Dahlerup indgår i hans klage til Patientombuddet over Aarhus Universitetshospitals behandling af Carina Melchior.

carina melchior

Men mødet mellem lægerne og familien Melchior, hvor de skal tage stilling til, om Carina skal være organdonor, er meget længere end dokumentaren viser, og der bliver lagt pres på familien for at sige ja.

- Jeg har set de råbånd, som DR har optaget af mødet mellem lægerne og familien Melchior. Optagelserne varer knap 20 minutter, og de begynder, da lægerne går ind i lokalet til familien, og slutter, da de går ud igen, siger Niels Fjeldberg.

Carina Melchior

I første udgave af dokumentaren, som var i to dele og skulle være sendt 29. og 31. maj, er sekvensen længere.

- Jeg har ikke taget tid på den, men den er meget længere, siger Niels Fjeldberg.

På et møde hos DR i Aarhus, som ifølge BTs oplysninger fandt sted 24. maj, hvor ledelsen af Aarhus Universitetshospital fik lov til at se programmerne, protesterede hospitalsledelsen kraftigt mod sammenkædningen af organ-donation og Carina Melchiors historie.

Cheflæge Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital, bekræfter, at mødet fandt sted.

Kortere version

- Vi var bekymrede over sammenblandingen mellem organdonation og Carinas forløb, siger han.

Blandt andet på den baggrund valgte DR at droppe at sende dokumentaren dengang, og i den version, der blev vist forleden, er det kontroversielle møde klippet kortere, og sammenkædningen mellem behandlingen af Carina og organdonation fremstår mindre direkte.

- Men det var da et guds under, at familien sagde ja til organdonation, så Carina fik fire dage ekstra i respirator, siger Niels Fjeldberg.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.