En lille baby er kommet så slemt til skade i forbindelse med en omskæring på en privatklinik på Nørrebro, at han er blevet lagt i koma.

Sådan forlyder det i et facebook-indlæg, der de seneste dage er blevet spredt med lynets hast på facebook. Bl.a. har personer som Suzanne Bjerrehus samt den kendte overlæge og forsker i seksuel sundhed, Morten Frisch spredt indlægget.

Sidstnævnte bekræfter, at historien er sand overfor BT.

- Jeg kan bekræfte, at historien er sand. For jeg har talt med lægen, der har udført indgrebet, og han bekræfter, at drengen ligger i respirator, siger Morten Frisch.

Ifølge indlægget, der angiveligt er skrevet af et familiemedlem til den lille dreng, havnede babyen i koma, efter han tirsdag blev omskåret på en privatklinik i Københavns Nordvest-kvarter. Efterfølgende måtte drengen indlægges på Hvidovre Hospital, hvor han altså blev lagt i koma.

- Inden omskæringen gav han (lægen, red.) bedøvelse, desværre kom den amatør til at give babyen for meget bedøvelse ca. 8ml. (Han burde højst give 3ml. da babyen kun vejer 3 kg.) Kort efter omskæringen og mens babyen stadig var på klinikken begyndte han at havde svært ved at trække vejret og farven i ansigtet ændrede sig samtidig med der kom væske ud af munden på babyen, lyder ordlyden i indlægget, der advarer alle mod at benytte den omtalte læge.

Omskæring af drenge har de seneste år været et varmt politisk emne, og den ulykkelige historie har da også nået politikerne på Christiansborg.

Er du i familie med den lille dreng, eller kender du familien, så kontakt BT på silb@bt.dk

Dansk Folkepartis Liselott Blixt stillede i torsdag følgende spørgsmål til sundhedsminister Nick Hækkerup (S).

- Kan ministeren af- eller bekræfte den historie, der florerer i medierne, om en baby der har fået for meget bedøvelse i forbindelse med en omskæring og nu er indlagt på Hvidovre Hospital?

Liselott Blixt oplyser fredag formiddag til BT, at hun endnu ikke har fået svar Nick Hækkerup.

BT har forsøgt at få en kommentar fra den læge, der har udført omskæringen, men en kvinde, der tager hans telefon fortæller, at han ikke har nogen kommentar til sagen.Da BT torsdag opsøgte klinikken på Nørrebro var der ingen til stede.

Hvidovre Hospital vil hverken be- eller afkræfte historien, men BT har fra andre kilder fået bekræftet, at den lille dreng er blevet indlagt på Hvidovre Hospital.

Trods flere forsøg har det heller ikke været muligt at få kontakt med den lille drengs familie.