Lyt til artiklen

Ekstremisme: Taimullah Abu Laban vil dræbe jøder, udslette Israel og skabe en enorm muslimsk hær.

Den unge Taimullah Abu Laban, søn af den nu afdøde og stærkt kontroversielle Nørrebro-imam Abu Laban, er blevet frontfigur i den ekstreme bevægelse Hizb Ut-Tahrir.

I en lang række taler, som den unge mand, der kun er i begyndelsen af tyverne, har holdt for islamistiske trosfæller, giver han udtryk for ekstreme og hadefulde synspunkter, primært vendt mod jøder og staten Israel, som han blandt andet i et foredrag fra 2010 kalder 'en forbryderstat, en terrorstat, en torturstat, en illegitim ussel og menneskefjendsk kujonstat'.Jøderne forstår 'kun sværdet', sagde Abu Laban desuden i et foredrag fra april 2010, og tilføjede: 'Dræb'.

Taimullah Abu Laban siger flere gange klart, at jøder skal dræbes, Israel udslettes, ligesom alverdens muslimer bør samle en enorm hær, 'udslette jødestaten' og 'bekæmpe' og 'besejre' muslimernes fjender', 'USA, England og Rusland'.

I foredraget 'Gaza befries', der er lagt på organisationens hjemmeside khilafa.dk (kalifat) den 4. juni 2010, siger Taimullah Abu Laban:

'Der kan ikke være fred i Palæstina, før jødestaten bliver udslettet. Så længe denne illegitime og beskidte terrorstat eksisterer, så kan der ikke være fred'. Med jihad for kalifatet Han fortsætter kort efter i foredraget:

- Enhver der ønsker fred i Palæstina, enhver der ønsker retfærdighed i Palæstina og på Vestbredden... skal kalde til Jihad. Han skal arbejde for at etablere hæren og arbejde for kalifatet. Et kalifat, der ikke bare vil udslette jødestaten, men et kalifat, der vil give sådan en lærestreg, at ingen vil drømme om at tage Palæstina fra muslimerne igen, lyder det fra den nu afdøde imams unge søn.

I et andet foredrag med titlen 'Jødestaten graver sin egen grav', der er lagt på khilafah.dk den 2. april 2010, agiterer Taimullah Abu Laban også for drab på jøder ved at citere koranen:

'I kommer til at bekæmpe dem og dræbe dem. Indtil selv stenene vil sige, 'åh muslim, dette er en jøde, så kom og dræb ham',' siger han.

Taimullah Abu Laban taler stærkt for at alverdens muslimer skal samle sig og danne det såkaldte 'kalifat', det vil sige en islamistisk storstat uden verdslige love, uden demokrati, men til gengæld et samfund, der er reguleret af religiøse regler og religiøse domstole. Kalifatet skal erstatte demokratiet og baseres alene på sharia, altså religiøse love, som bevægelsen betegner som Guds ord. Hellig angrebskrig

Den unge Abu Laban siger også, at 'jihad' - den hellige krig - skal føres som en angrebskrig, hvor lande med kristne skal erobres. De kristne, der accepterer at konvertere til islam, skal forflyttes til 'de hellige muslimske områder', mens de, der ikke ønsker, skal pålægges en særlig 'skat for koffar', vantro, og de, der nægter at betale skatten, skal 'bekæmpes'.

'Drag ud til kamp, med let eller tung udrustning, og lav Jihad med jeres ejendom og liv, for Allahs sag', hedder det i et foredrag.

Abu Laban, der døde i kræft i 2007, var en kontroversiel religiøs skikkelse, særligt fordi han under Muhammed-krisen i 2006 blev afsløret i, offentligt i Danmark, at tale imod mellemøstlig boykot af danske varer, mens han i interviews med mellemøstlige medier sagde det modsatte.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Taimullah Abu Laban.