Der er fundet salmonella i et parti frossen kylling, som skulle sendes ud af landet, hos fjerkrævirksomheden Danpo. Derfor tilbagekalder virksomheden nu produkter pakket på de samme dage.

Den danske kyllingeproducent, Danpo, har fundet salmonella i en pose frossen kylling, der skulle sælges i udlandet. Denne pose kan indeholde kylling produceret på to datoer, og efter ordre fra Fødevarestyrelsen tilbagekalder fjerkrævirksomheden nu kylling, der er pakket på begge datoer.

»Fødevarestyrelsen har bedt os om at trække vores produkter tilbage for de to datoer, og det har vi gjort,« siger Danpos administrerende direktør, Jes Bjerregaard, til Berlingske Nyhedsbureau.

Tilbagekaldelsen gælder for kølet og frosset kylling fra 12. eller 15. september. Kyllingen er solgt i forskellige emballager i en lang række danske supermarkeder, og produkterne er mærket med teksten DK 711 EF. Det står i en oval ramme på indpakningen.

Jes Bjerregaard mener dog ikke, der er grund til stor salmonellafrygt. Han forklarer, at der er tale om et sporadisk salmonellafund i et parti kylling, som aldrig har fundet vej til de danske fryse- eller kølediske.

»Det parti, hvor vi har fundet salmonella, er slet ikke nået ud i butikkerne, men fordi der er en teoretisk risiko for, at der kan være salmonella i produkter, der er produceret på samme dag som partiet, så tilbagetrækker vi,« siger direktøren.

Danpo konstaterede salmonellaen ved en egenkontrol. Da der er tale om frysekylling, kan kyllingen stadig ligge i danskernes frysere. Hvis det er tilfældet opfordrer Danpo til at smide kyllingen ud eller levere den tilbage til butikken, hvor den er købt.

Direktøren forsikrer, at Danpo fortsætter med den intensive egenkontrol, som har været med til at afsløre salmonellaen.

»Vi har i branchen - og selvfølgelig også hos os - et meget intensivt salmonella-kontrolprogram. Og det intensive program fortsætter vi med. Det her viser også, at systemet virker og fungerer,« siger Jes Bjerregaard.