En større redningsaktion er i gang farvandet nord for Bornholm, efter et kvindeligt besætningsmedlem er forsvundet fra et russisk skib.

Redningsbåde fra de bornholmske redningsstationer er sammen med Marinehjemmeværnet og Søværnets Operative Kommando (SOK) lørdag i færd med at lede efter et besætningsmedlem fra et russisk skib, der er faldet overbord nord for Bornholm.

Ifølge Bornholms Tidende drejer det sig om en kvinde, der kort før klokken 10.45 faldt overbord fra russiske fragtskib »Rusich-7«. Kvinden er ifølge SOKs oplysninger kok på skibet.

»Rusich-7« befandt sig cirka 18 kilometer nord for Hammeren i trafiksepareringen, som søfartens »motorvej« nord om Bornholm kaldes, da kvinden faldt overbord. Skibet deltager i lighed med andre civile handelsskibe selv i eftersøgningen.

Redningsbåde fra Nexø og Rønne er sendt mod området sammen med Marinehjemmeværnets kutter »Hjortø«, som vil være fremme ved 14-tiden og formentlig skal lede operationen. Det oplyser Morten Brandborg, som er flotillechef i Marinehjemmeværnet på Bornholm.

Også en dansk redningshelikopter er sendt til området, og de svenske myndigheder er ligeledes på vej, skriver Bornholms Tidende.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.