Lyt til artiklen

Et møde med en boksestjerne har fået Kurt Thorsen til at lægge sin livsstil helt om. Og det kan ses.

Den svindeldømte entreprenør har i fængslet således tabt sig hele 37 kilo. På bare et år. Det skriver Stiften.dk

- Jeg var ganske enkelt blevet alt for tyk. Så en dag mødte jeg bokseren Mikkel Kessler over en en kop kaffe. Jeg roste ham for ikke at have et gram for meget på sin veltrænede krop og sagde, at han var en flot fyr. Så var han så venlig at sige, at det kunne jeg også blive. Han var klar i mælet: Spis kun kød og grøntsager, intet andet. Og så godt med motion, fortæller Kurt Thorsen i et stort interview til Stiften.

Det er dog ikke uden problemer at følge de vise kostråd, når man sidder bag tremmer. Fængselsmurene sætter nemlig deres begrænsninger for de fysiske udfoldelser, så Thorsen har måtte være kreativ. I fængslet i Nørre Snede er der således en fodboldbane, som han vandrer rundt om, indtil han har gået 10-15 kilometer om dagen.

Thorsen vil ikke ud med, hvad han vejede før sit vægttab. Til gengæld fortæller han i interviewet med Stiften, at han i fængslet også er blevet kirketjener.

- Jeg beder indgangs- og udgangsbøn, men ellers er det fængselspræsten, der tager sig af det religiøse. Jeg står for typiske kirketjeneropgaver af praktisk karakter, og så holder jeg samtale-cafeer i kirken to-tre gange om ugen, hvor man kan tale sammen i fortrolighed, siger han.

- Og hver anden søndag laver jeg mad, som jeg serverer efter gudstjenesten. Der kommer som regel en 20-25 stykker. Spaghetti bolognese, stegte lammekøller og grillparties i disse rammer er et populært afbræk i en kedelig og deprimerende fængselstrummerum. På den måde føler jeg, at jeg også er med til at gøre noget godt for andre.