I videoen over artiklen kan du se en analyse af Nordeas situation.

Arbejdernes Landsbank er for niende år i træk kåret til Danmarks bedste bank, mens Nordea er en af de dårligste

Det vurderer de danske bankkunder ifølge en undersøgelse lavet af analysehuset Voxmeter, der er baseret på interview med 50.000 bankkunder.

Det skriver Finans.

I bunden af den samlede liste, som omfatter 20 danske banker, finder man BankNordik men også storbankerne Nordea og Danske Bank ligger helt i bund.

Danske Bank indtager listens 17. plads, men har dog ifølge Voxmeter haft en stigende kundetilfredshed. Nordea er listens næstdårligste bank, og det overrasker direktør i Voxmeter, Christian Stjer, at banken bliver ved med at ligge så lavt på den samlede liste.

»Det er bemærkelsesværdigt, at Nordea sidste år gik meget tilbage. For banken lå i forvejen så lavt, at der skal meget til at gå yderligere tilbage. Det vidner om, at banken har store problemer med sine kunder, og det kræver en ekstraordinær indsats at vende den udvikling,« siger Christian Stjer, adm. direktør i Voxmeter til Finans.

Til Ritzau fortæller Christian Stjer, at det blandt andet er Nordeas indblanding i skandalesager som Panama Papers, der får kunderne til at vende tommelfingeren nedad. Men også en generel dårlig oplevelse påvirker.

»Kunderne oplever problemer med at komme i kontakt med den rette person i banken og med at komme i dialog omkring de ting, de rent faktisk har brug for,« siger direktør Christian Stjer fra Voxmeter til Ritzau om Nordeas næstsidsteplads.

Hos Nordea selv vil man gerne ændre på kundernes dårlige oplevelse af banken, forsikrer privatkundedirektør Mads Skovlund.

»Vi er midt i en større forandringsproces og arbejder målrettet for at skabe de bedste betingelser og den bedste bank for vores kunder. Det er det lange seje træk, og vi forventer ikke, at denne udvikling ændrer sig fra den ene dag til den anden. Men vi tror på vores strategi,« udtaler Mads Skovlund, der har ansvar for privatkunder i banken, til Ritzau.

Herunder kan du se den fulde liste over bankernes placering.