Hvis du bliver indlagt på Hvidovre Hospital, kan du kun spise oksekød, der er slagtet efter muslimske forskrifter.

Hospitalet vil ligesom en lang børnehaver landet over nu kun servere halal-slagtet oksekød til hospitalets patienter, skriver Ekstra Bladet.

Vicedirektør på Hvidovre Hospital, Torben Mogensen, forklarer den nye madpolitik med en hensyntagen til muslimske patienter.

- Vi har mange patienter med anden etnisk baggrund, som vi skal tage hensyn til - og så vil det være umuligt at have både det ene og det andet slags oksekød. Herudover oplyser vores kokke, at det skulle være bedre kød, siger han til Ekstra Bladet.



Han mener ikke, at patienter, der ikke ønsker at spise halal-slagtet kød, får andre tro trukket ned over hovedet. Vicedirektøren forklarer det med, at han ikke mener 'en slagtemetode som sådan har noget med tro at gøre.'

- Det andet er jo, at alle kyllinger i Danmark er halalslagtet, og det har mig bekendt ikke fået nogen til at stoppe med at spise kylling, siger han til avisen.

Madpolitikken hos Hvidovre Hospital bliver kritiseret af en af landets førende forskere i mellemøstlige studier og integration, Mehmet Ümet Necef, der er lektor ved Syddansk Universitet.

Han kalder det en forfejlet politik, da religionsfriheden i Danmark indebærer, at én religions forskrifter ikke skal påduttes andre.