Københavns Politi er denne onsdag på ny ude med en advarsel om trafikproblemer ved Nordhavn, i forbindelse med besøg af flere krydstogtskibe. Sidste gang skabte besøget af flere store krydstogtskibe kø på flere kilometer i området. Trafikpropperne opstår, når flere skibe lastet med krydstogts-gæster lægger til ved Oceankaj samtidig, fortæller chefen for Københavns Politis færdselsafdeling, Jens Christian Jespersen.

- Problemet opstår, når de mange gæster fra kajen skal væk fra området. Krydset ved Kalkbrænderivhavnsgade og Sundkrogsgade er ikke dimensioneret til så store trafikmængder, siger han til BT.

Allerede på fredag og tirsdag i næste uge forventer politiet på ny problemer med afviklingen af trafikken i området.

- Det er et problem, som kommer til at opstå flere gange henover sommeren. Derfor holder vi også netop i dag et møde, som skal afhjælpe problemet på sigt. Lige nu løser vi akut problemet ved at sende betjente på gaden, som kan dirigere trafikken hurtigst muligt gennem krydset, siger Jens Christan Jespersen.

Ved mødet deltager både politiet, Københavns Havn og Københavns Kommune, og allerede nu, tyder alt på, at en ny vej skal løse en del af problemet med at lede trafikken væk fra havneområdet. Den kan imidlertid først være klar om tre måneder, derfor er der behov for alternative løsninger henover sommeren.

Det er første sæson med de store krydstogtskibe langs Oceankajen, og trafikproblemerne er kommet som lidt af en overraskelse, afslører Jens Christian Jespersen.

- Der var lavet fine beregninger, for hvordan trafikken til og fra kajen skulle afvikles. Men vi må erkende, at det har vist sig, at virkeligheden ikke stemte overens med teorien, og nu må vi så løse det på bedst mulig vis. Desværre er det ikke noget, der kan ordnes med et snuptag, siger han til BT.

Problemet med afviklingen af trafikken forstærkes af den kørsel, som foregår til og fra Metro-byggeriet i øjeblikket. Politiet anbefaler, at trafikanter på dage med flere krydstogtskibe langs kajen, så vidt muligt undgår at køre i området mellem 8.30 til 10.30 og mellem 12.30 og 14.30, hvor presset er størst.