Se frimærket her

Kronprinsesse Mary støtter Hjerteforeningen med et portræt på årets velgørenhedsfrimærke.

Mandag kan man poste sine breve med kronprinsesse Mary og samtidig støtte Hjerteforeningen. Kronprinsessen blev søndag præsenteret som nyt frimærkemotiv, der skal støtte det velgørende formål.

- Hjertekarsygdom er en af de hyppigste dødsårsager i Danmark. Som protektor for Hjerteforeningen håber jeg, at årets velgørenhedsfrimærke kan være med til at kaste mere lys på denne kedelige statistik. En statistik, der skal gøres noget ved, og det kræver, at vi gennem forskning får mere viden om årsagen til og behandlingen af hjertekarsygdomme, siger kronprinsesse Mary.

Se billederne:

Mary og Kate_Motion

Velgørenhedsfrimærket støtter arbejdet, der blandt andet skal sikre mere viden om kvinder og hjertekarsygdomme, der stik imod manges opfattelse er skyld i flere dødsfald hos kvinder end hos mænd.

Post Danmark er begejstret for frimærket.

- Det er første gang, kronprinsesse Mary optræder alene på frimærke og oven i købet fotograferet, så hun ses forfra. Det er ganske unikt og samtidig et helt naturligt valg, at kronprinsessen som Hjerteforeningens protektor er portrætteret på årets velgørenhedsfrimærke, fortæller Lene Reipuert, chef for Post Danmark Frimærker.

Her er frimærket:

Kronprinsesse Mary har siden 2005 været protektor for Hjerteforeningen og er livsvarigt medlem af bestyrelsen for Kronprinsesse Marys Hjertefond, der støtter forskning i hjertekarsygdomme blandt kvinder.

Årets velgørenhedsfrimærker sælges med en overpris på 50 øre, og pengene går ubeskåret til Hjerteforeningen, lyder det. Portrætfotoet er taget af Steen Evald.