Da Kronprinsesse Mary tidligere på ugen tog til Nordjylland for at indvie den nybyggede Aabybro Skole mødte hun ikke alle skolens elever.

for de børn, der går i specialklasser på skolen, var nemlig helt bevist sendt på udflugt, skriver TV2 Nord.

Natasja Brämer Tulstrup Holm, der er mor til et barn i specialklasse på Aabybro Skole mener, at børnene er blevet valgt fra og at skolen har diskrimineret dem, fordi de ikke fik mulighed for at møde Kronprinsesse Mary.

»Det er som om, børnene opleves som meget mærkelige, og som om, de ikke hører til på den skole,« siger Natasja Brämer Tulstrup Holm til TV 2 Nord.

Men på skolen er man overrasket over reaktionen. For beslutningen om at sende børnene fra specialklasser på udflugt, mens besøget stod på, blev truffet i et forsøg på at tage hensyn til børnene.

»Jeg er ked af at høre, at det er sådan forældre oplever det på. Den måde det har været tænkt fra skolens side har været direkte modsat, nemlig en inkluderende proces ved at møde børnene med de behov, de har. Vores hensigt har været det stik modsatte, og på ingen måde at ekskludere dem,« forklarer Kristina Fooken Jensen, skoleleder på Aabybro Skole, til TV 2 Nord.

Kronprinsesse Mary besøgte og indviede onsdag den 15. september Aabybro Skole i Nordjylland.
Kronprinsesse Mary besøgte og indviede onsdag den 15. september Aabybro Skole i Nordjylland. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Kronprinsesse Mary besøgte og indviede onsdag den 15. september Aabybro Skole i Nordjylland. Skolen er bygget i 2 afdelinger der ligger indenfor kort afstand af hinanden. går Kronprinsessenden den korte tur mellem de 2 skoler ledsaget af borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade. (foto: Henning Bagger / Scanpix 2016)
Kronprinsesse Mary besøgte og indviede onsdag den 15. september Aabybro Skole i Nordjylland. Skolen er bygget i 2 afdelinger der ligger indenfor kort afstand af hinanden. går Kronprinsessenden den korte tur mellem de 2 skoler ledsaget af borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade. (foto: Henning Bagger / Scanpix 2016) Foto: Henning Bagger
Vis mere

Kronprinsesse Mary besøgte og indviede onsdag den 15. september Aabybro Skole i Nordjylland. Skolen er bygget i 2 afdelinger der ligger indenfor kort afstand af hinanden. går Kronprinsessenden den korte tur mellem de 2 skoler. (foto: Henning Bagger / Scanpix 2016)
Kronprinsesse Mary besøgte og indviede onsdag den 15. september Aabybro Skole i Nordjylland. Skolen er bygget i 2 afdelinger der ligger indenfor kort afstand af hinanden. går Kronprinsessenden den korte tur mellem de 2 skoler. (foto: Henning Bagger / Scanpix 2016) Foto: Henning Bagger
Vis mere