To gange kørte kronprins Frederik i 'Krone 7' i weekenden frem og tilbage over Storebæltsbroen, selvom den var lukket for trafik på grund af stormen Egon. Det foran hundredevis af bilister, der måtte holde tilbage i en lang kø og vente på, at broen igen blev åbnet.

BT breakede søndag aften som de første historien om kronprinsens færden over den lukkede Storebæltsbro, da vidner kunne berette om køreturen. Nu beklager både kronprinsen og Politiets Efterretningstjeneste, at det skete.

I en pressemeddelelse, som kongehuset har sendt ud, erkender kronprins Frederik, at det var en forkert beslutning at krydse den lukkede bro.

»Kronprinsen er ked af, det skete og kan godt forstå, at situationen var med til at skabe yderligere frustrationer og vrede blandt de mennesker, der havde ventet i mange timer på at passere broen. Det var en forkert beslutning at tage imod muligheden for, at bilen kunne fortsætte, og det beklager Kronprinsen,« siger kommunikations- og pressechef for kongehuset, Lene Balleby.

LÆS OGSÅ

Politiets Efterretningstjeneste beklager også, at man lod kronprins Frederik krydse Storebæltsbroen på tidspunkter, hvor den ellers var lukket.

Det skriver tjenesten i en pressemeddelelse.

»PET kan bekræfte, at Krone 7, fulgt af PET-livvagter, fik adgang til at passere Storebæltsbroen, selvom den var lukket for biltrafik på grund af storm. Det er PETs ansvar at varetage sikkerheden i sådanne situationer, og denne passage burde naturligvis ikke være sket. PET beklager og vil nu gennemgå de relevante procedurer på området,« lyder det i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ

Politidirektør Lene Frank fra Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi oplyste tidligere mandag til bt.dk, at man vil rette henvendelse til hoffet efter episoden.

Mens stormen forhindrede bilisterne i at krydse Storebælt fra lørdag eftermiddag lidt efter kl. 14.15, kørte kronprinsens bil over broen en time senere. Uden tilladelse.

Anden gang kronprins Frederik kørte ud på Storebæltsbroen var klokken 02:53 natten til søndag. Mere end en time inden den åbnede for trafik.

(BNB)