Kronprins Frederik talte usandt om sin færd over Storebæltsbroen, da han lørdag ankom til gallashowet Sport 2014 i Herning.

Det kan man læse ud af en artikel fra HER&NU.

Mens stormen forhindrede bilisterne i at krydse Storebælt fra lørdag eftermiddag lidt efter kl. 14.15, så kørte kronprinsens bil over broen en time senere - uden tilladelse. Det oplyser administrerende direktør Leo Larsen fra Sund og Bælt.

Kronprinsen trodsede vejret og broens lukning for at nå frem til Sport 2014 i Herning. Vel ankommet til Messecenter Herning kl 17.15, fortalte sagde han til ugebladet HER&NU:

»Vi nåede det lige et minut i lukketid,« lød det fra kronprinsen.

BT havde en medarbejder på stedet, der kan bekræfte spørgsmålet fra HER&NU samt det usande svar fra kronprins Frederik.

LÆS OGSÅ

LÆS OGSÅ

Leo Larsen fra Sund og Bælt fortalte tidligere mandag, at kronprinsen ikke bare én, men to gange forcerede den stormlukkede bro:

- Kronprinsens bil fik lov til at køre gennem betalingsanlægget, så han kommer til at holde nogle meter foran de andre. Da han er lukket ind gennem bommen, kører han hele vejen over broen uden at der er givet tilladelse til det, siger Leo Larsen.

Politidirektør i Sydsjællands og Lollandfalsters Politi, Lene Frank, bekræfter at Kronprinsen kørte over uden tilladelse.

Anden gang Kronprins Frederik kørte ud på Storebæltsbroen var klokken 02:53 natten til søndag. Mere end en time inden den åbnede for trafik.

- Der må være nogen der har åbnet bommen for ham. Jeg tør ikke sige præcis, hvem det er, men jeg kan kun forestille mig, at det er sket med tilladelse fra en eller anden politimyndighed, siger Leo Larsen.

Opdateres.