Det virker måske fredeligt at hænge et kors i bakspejlet af sin bil. Men den slags tolereres ikke i Vollsmose. Her resulterede det i et styk afbrændt bil og livsfarlig chikane.

B.T. har de seneste dage afdækket, hvordan etniske danskere hetzes ud af den uroplagede Odense-ghetto Vollsmose. Ifølge en betjent rettes ni ud af ti indbrud nu mod folk med danske navne. Nu viser det sig, at alene det at bekende sig til den kristne tro, kan være livsfarligt i bydelen.

LÆS OGSÅ: 


Det har den kristne præst Massoud Fouroozandeh fået at føle.

- Problemerne begyndte for et par år siden, da jeg fik at vide af et par unge nydanskere, at jeg ikke skulle køre rundt med det kors, jeg havde hængende i bakspejlet, siger Massoud, der er født i Iran, hvor han flygtede fra som 15-årig. Der skulle dog mere til at skræmme den hærdede præst, der fortsatte med at køre med sit kors i bilen.

Provokerende og urimeligt

- Jeg synes, det var provokerende og urimeligt, og de skulle selvfølgelig ikke bestemme, hvad jeg skulle gøre. Men et par måneder efter sætter nogen så ild til min bil og skærer sæderne op med en kniv. Selvfølgelig var det pga. korset. Jeg var rasende, men jeg ville ikke bøje mig.

LÆS OGSÅ: 

Den stædige præst hængte derfor også et kors op i sin nye bil.

- Jeg tror på, at man skal vende den anden kind til, så det var vel min form for hævn, og jeg følte faktisk, at det aftvang en del respekt i nabolaget.

Krigen kun lige begyndt

Massoud troede han, havde sejret, men virkeligheden var, at krigen kun lige var begyndt.

- Bilens ruder blev herefter smadret to gange. De begyndte at ringe til mig og min familie, kun for at smække røret på. Jeg blev truet med, at det ville få konsekvenser, hvis jeg ikke skiftede religion. Og jeg blev kaldt for religiøs forræder.

LÆS OGSÅ: 

Politiet vurderede nu, at Massoud var i så stor fare, at han blev udstyret med en alarmtelefon 24 timer i døgnet, mens der blev sat øget overvågning op omkring hans hjem. Politiets vurdering viste sig at holde stik.

- Vi skulle til en gudstjeneste i København, og lige inden vi kommer ud på motorvejen, begynder højre forhjul at rasle. Det viste sig, at nogen havde skruet møtrikkerne af. Det kunne jo være gået helt galt.

Børnene måtte ikke lege alene

Nu stod det klart for Massoud, at nogen ville ham til livs. Og tankerne om, hvad der kunne ske ham og hans familie, begyndte at køre rundt i hovedet.

- Vi var alle meget anspændte. Børnene fik ikke lov at gå ud at lege alene. Mit arbejde og det faktum, at mine piger ikke gik med tørklæde, gjorde også, at de blev mobbet. Derudover blev børnene jo nervøse, når jeg kom sent hjem.

Så efter at have boet i Vollsmose i 10 år traf familien i november 2010 det nærmest uundgåelige valg.

- Det var virkelig ubehageligt at skulle flytte, og jeg var meget i tvivl, for det sender jo et forkert signal. Men jeg var nødt til at bøje mig. Det handlede jo om mine børn og min familie.

I dag bor familien i en beskyttet bolig et ukendt sted i Odense, og livet i Vollsmose præger stadig deres hverdag

- Jeg bliver stadig bange, hvis der går nogle bag mig om aftenen, og hver morgen går jeg altid lige rundt om bilen og ser, om der er noget mistænkeligt.