I løbet af de seneste tre år er antallet af henvendelser til Dyrenes Beskyttelse fordoblet. Udviklingen kan skyldes den økonomiske krise, mener internatleder.

Antallet af hunde, katte og andre kæledyr, der står uden tag over hovedet, er skudt i vejret med raketfart, siden opgangstider blev vendt til økonomisk nedgang.

I 2006 modtog Dyrenes Beskyttelse 1459 henvendelser om dyr i nød. I 2008 var tallet vokset til 2960 henvendelser, der i alt drejede sig om mere end 20.000 dyr.

Antallet af dyr, der bliver opgivet på grund af sociale årsager, herunder økonomiske, er samtidig steget med fem procent fra 2006 til 2008. Og tendensen lever videre i 2009.

Daglig leder af Dyrenes Beskyttelses internat i Hillerød ser den aktuelle økonomiske krise som en del af forklaringen.

- Folk har ikke råd og overskud på kontoen til at tage sig af deres dyr. Vi oplever, at folk heroppe i Nordsjælland må gå fra hus og hjem og ikke kan tage dyrene med sig. Det er en af hovedårsagerne til, at flere dyr står uden hjem, fortæller Jørgensen.

Hos Dyreværnet er antallet af dyr, der har haft brug for organisationens hjælp, steget med 35 procent siden 2006. Siden september sidste år er stigningen på 15 procent. Og den stigning viser kun de dyr, som Dyreværnet har kunnet hjælpe.

De dyr, der ikke er plads til, må ejerne tage med hjem og finde andre muligheder for.

/ritzau/