Den 35-årige forsvarsveteran Lars Hein Wolff nægtede at lade sig slå ud, selv om han ved søndagens duatlon-løb Powerman Denmark i København blev hårdt ramt af punteringer.

Efter 40 af de 120 km, der skulle cykles, kunne hans egen kostbare specialcykel ikke mere. Men krigsveteranen nægtede at overgive sig, og lånte i stedet en tilfældig billig damecykel af en ukendt tilskuer, som han så høvlede de sidste 80 km cykelrute af på.

»Sadlen sad for lavt, og det gik ikke hurtigt. Det var nærmest smølfe-tempo, som vel kostede mig halvanden til to timers længere tid end forventet. Men opbakningen fra tilskuerne på ruten var outstanding,« fortæller den glade vetaran dagen derpå til bt.dk.

Ved duatlon-løbet skulle Lars Hein Wollf fra Fredericia ligesom de øvrige deltagere først løbe 10 km, derpå cykle 120 km og så igen løbe yderligere 20 km. Med de 80 km på damecyklen blev hans samlede sluttid ni timer og fem minutter.

»Jeg punkterede, da jeg havde cyklet 40 km, og ingen af mine to reserveslanger viste sig at kunne fungere, fordi ventilen var defekt. Derfor løb jeg i mine cykel-kliksko 500 meter tilbage til en gruppe tilskuere, og spurgte, om jeg ikke måtte låne den cykel, som en af kvinderne havde bagpå sin bil. De var vist kørt til løbet fra Jylland for at følge en slægtning,« beretter Lars Hein Wolff.

Den 35-årige korporal, der har været sygemeldt i fire år med posttraumatisk stress efter to udsendelser til hhv. Irak og Afghanistan, havde i øvrigt dagen før duatlonløbet i København gennemført Lille Bælt Halvmarathon.

»Jeg skulle hjælpe min forlovede med at gennemføre,« forklarer Lars Hein Wollf.