Indtil videre er det især nordjyderne, der har været sneplagede, men onsdag kommer der - måske - en kæmpe portion til sønderjyderne.
Indtil videre er det især nordjyderne, der har været sneplagede, men onsdag kommer der - måske - en kæmpe portion til sønderjyderne. Foto: Henning Bagger
Et meget kraftigt snevejr har - måske - kurs mod Danmark. Rammer lavtrykket os, kan sønderjyderne få mellem 10 til 20 centimeter sne på ganske kort tid.

Lige nu daler sneen ned flere steder i Danmark, og det bliver den med med resten af dagen.

Men ét sted i Danmark er der grund til at følge ekstra godt med i prognoserne onsdag eftermiddag.

Et lavtryk har nemlig kurs mod Syd- og Sønderjylland, og rammer det den jyske vestkyst, får sønderjyderne et ordentlig læs sne onsdag eftermiddag og aften.

- Hvis det rammer Sønderjylland i dag, så får de en ordentlig sjat sne.

Det siger meteorolog Danny Høgsholt fra TV2 Vejrcenter til bt.dk.

- Der kan godt være omkring 10, 15 ja lokalt helt op til 20 centimeter sne i det, og det falder i løbet af et par timer, hvis det går i land, siger han.

Weekendvejret bliver stille og iskoldt

Men her sidst onsdag formiddag er det stadig uvist, om det voldsomme snevejr rammer Danmark, eller om det vores naboer mod syd, der får besøg af det i stedet.

Snebillede - allingåbro


Danny Høgsholt forklarer, at lavtrykket rent geografisk er lille, og derfor er det også uhyre svært at beregne, hvordan det udvikler sig.

- Nogle prognoser har det til at ryge ind over den sydligste del af Jylland sidst på eftermiddagen og aftenen, siger Danny Høgsholt og tilføjer, at det lige nu er meget usikkert, om lavtrykket rammer Sønderjylland, eller om det er tyskerne og hollænderne, der får glæde af det.

Noget uvant for årstiden kan der faktisk også godt være tordenbyger i snebygerne.

Men, men.... Der skal - ifølge meteorologerne - altså ikke mere end nogle ganske få kilometer, før det hele ryger ned til tyskerne.

- Så vi er også selv lidt spændte på, hvordan det går, siger meteorologen.

HVORDAN SER DER UD HOS JER? SEND JERES VINTERBILLEDE TIL 1929@BT.DK
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.