Har du et billede af ildkuglen, så kontakt BT på 1929@bt.dk

Mandag aften klokken cirka 18.30 har flere danskere lagt mærke til et voldsomt lysglimt på himlen.

En af dem, som lagde mærke til det, der af flere bliver beskrevet som en ildkugle, er Dea Cosmus. Hun var på vej til et et bustoppested på Østerbro i København.

»Jeg kiggede op på himlen, da jeg troede, at et fly fløj meget lavt, men jeg fik et stort chok, da jeg så en meget stor ildkugle flyve over himlen med en lang hale af lys efter sig,« fortæller 19-årige Dea Cosmus til BT.

»Jeg ringede straks til min far, som sagde, at han og hans kone også havde set den der, hvor kuglens lys gik ud.«

Dea Cosmus betegner synet af ildkuglen som det vildeste, hun nogensinde har set.

»Da jeg så den på himlen, stoppede jeg op, fordi jeg var sikker på, at der ville komme et kæmpe brag, for den så ud til at være utroligt tæt på jorden. Men der var ingen lyd på overhovedet. Jeg har aldrig set noget så vildt.«

Herunder kan du se en video af ildkuglen. Videoen er publiceret af stjerneskud.info.

Ud over Dea Cosmus og hendes far er der et hav af andre danskere, som også har set ildkuglen på himlen mandag aften. Flere medier har været i kontakt med folk, der har set det, som efter alt at dømme var en meteor.

Og ved Tycho Brahe Planetariet i København har der været gang i telefonerne. Tina Ibsen er astrofysiker ved planetariet, og ifølge hende har det været muligt at spotte ildkuglen i det meste af Danmark.

»Vi har fået 43 henvendelser på en lille times tid. Det er blevet set i hele landet fra Aalborg til Grenå, København og på Sydsjælland,« siger Tina Ibsen til DR.

I tråd med Dea Cosmus' oplevelse fortæller Tina Ibsen, at de fleste henvendelser har indeholdt, at der ikke var lyd på, da lysglimtet dukkede op. Det betyder, at der sandsynligvis ikke er dele af stenen, som har ramt jorden.