Journalist er klar til at sende Politikens redaktør i fængsel.

Politikens ansvarshavende chefredaktør Bo Lidegaard bliver nu truet med krav om fængselsstraf, fordi avisen har omtalt en kendt journalist som storspion for Stasi uden at kunne dokumentere det.

I næste uge vil Politiken modtage et krav om en anseelig erstatning for at have omtalt den mangeårige journalist på DR og Ekstra Bladet, Per Michaelsen, som mistænkt for at være ’storspionen, alle leder efter’. Det bekræfter Per Michaelsens advokat Søren Bech.

- Vi skriver til Politikens ledelse i næste uge, fordi de uretmæssigt har beskyldt Per Michaelsen for at være spion. Det er ikke bare forkert - det er bagvaskelse og injurier. Får vi et forlig med Politiken, sker der ikke mere i sagen. Men gør vi ikke, så vil vi stævne Politiken og åbner samtidig for muligheden for at kræve frihedsstraf til chefredaktøren, siger Søren Bech til BT.

Skrev selv om Stasi

Så sent som i sidste uge udtalte Pressenævnet kritik af Politiken for at have skrevet, at Per Michaelsen var mistænkt for at være Stasi-agent – uden dokumentation.

Per Michaelsen blev kendt, da han med en kollega navngav en række danskere, der havde arbejdet for den østtyske efterretningstjeneste Stasi i avisartikler og bøger. Et arbejde han modtog Venstres frihedspris for.

I maj skrev Politiken, at ’Ifølge Politikens oplysninger er journalisten identisk med den offentligt kendte dansker, som koldkrigsforskeren Thomas Wegener Friis har fundet oplysninger om i det tyske Stasi-arkiv.’ Få måneder før havde Thomas Wegener Friis fortalt til BT, at han var stødt på en storspion i Stasis arkiver, som han ikke ville navngive.

’Den værste spionsag’ ’

Der er ingen tvivl om, at det er den værste spionsag i Danmark,’ sagde han. Politikens ansvarshavende chefredaktør har ingen kommentarer til advokathenvendelsen.

- Det er ikke noget, som jeg ønsker at kommentere. Nu vil jeg vente at se, hvad der står i brevet, før vi vil tage stilling, siger Bo Lidegaard.

I har dog erkendt, at jeres historie ikke var dokumenteret godt nok?

- Det er rigtigt. Det fremgår også af den kendelse fra Pressenævnet, som vi har trykt, siger Bo Lidegaard til BT.