Kim Larsen i DR Clement Direkte
Kim Larsen i DR Clement Direkte Foto: Andreas Beck

Tirsdag aften gæstede en af dansk musiks helt store legender, Kim Larsen, DRs talkshow 'Hos Clement.' Det sker efterhånden sjældent, at musikeren stiller op til interview, og måske netop derfor var der på trods af rygeloven og DRs egen rygepolitik stillet et askebæger klar til aftenens gæst.

Midt under interviewet med Clement Kjersgaard tænder Kim Larsen da også en cigaret, men det har alligevel skabt forargelse blandt flere seere.

- Hvor er det forkasteligt, at Kim Larsen skal have lov at sidde og ryge i studiet, med den rygelovgivning vi har. Hvad specielt er der ved ham, siden at han skal have lov til det?, skriver Susan Hartvich på programmets Facebook-side.

- Så fik vi lige den årlige leflen for Kim Larsen. (...) At DR tillader en gæst at ryge, kan man jo kun ryste på hovedet af, skriver Morten Fangok Olesen ligeledes på programmets Facebook-side.

Kræftens Bekæmpelse: En åbenlys provokation

Hos Kræftens Bekæmpelse er man dog ikke meget for at kommentere Kim Larsens rygning i DRs talkshow. Direktør for Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard Pedersen, mener nemlig ikke, at der kan lægges nogen signalværdi i, at DR havde stillet et askebægre klar til den 67-årige storryger.

- Danmarks Radio har et problem, fordi de ikke overholder reglerne. Sådan er det. Men hos Kræftens Bekæmpelse gider vi ikke at bruge vores energi på en tilfældig provokation, siger Leif Vestergaard Pedersen.

Ifølge direktøren for Kræftens Bekæmpelse er der nemlig blot tale om et mediestunt.

- Der er givetvis nogle folk i DR, der må finde ud af med sig selv, hvordan de forholder sig til det her. Og det er jeg helt sikker på, at det har de styr på i DR ligesom i andre situationer, hvor man ønsker at deltage i en provokation, for sådan opfatter jeg det her, siger Leif Vestergaard Pedersen.

  

Hvad mener du? Er det i orden, at DR lader Kim Larsen ryge på landsdækkende tv? Sig din mening herunder.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.