Succesforfatteren Elsebeth Egholm, der for tiden modtager kemoterapi på grund af en knude i brystet, har tidligere haft kræft tæt inde på livet. Hendes daværende mand, den engelske thrillerforfatter Philip Nicholson, døde således af lungekræft tilbage i 2005, og hendes hjerteveninde fulgte kort tid efter.

»Det er forfærdeligt de gange, hvor jeg har mistet mennesker, som stod mig nær. Det er store streger i regningen. Især min veninde. Min mand var 20 år ældre end jeg, han røg hundrede cigaretter om dagen og døde også af lungekræft. Det var barsk, men også til at forstå. Det var ikke den store overraskelse, som det var med min venindes død. Det havde jeg ikke regnet med. Det var grimt, jeg savner hende rigtig meget,« sagde Elsebeth Egholm i et interview i BT i 2011.

I dag er hun så selv ramt af brystkræft og modtager lige nu 'forebyggende kemoterapi', efter knuden i brystet er blevet fjernet. En knude, som  den succesrige forfatter opdagede tilbage i april måned, skriver hun på sin Facebook-profil.

»Jeg var heldig. Lægerne fik det hele med, og jeg går nu i forebyggende kemobehandling. Og ja, selvfølgelig er det en barsk omgang. Rigtig træls, hvis jeg skal være ærlig. Jeg ville gerne have undværet det,« skriver hun.

Den populære forfatter har netop udgivet den niende bog om journalisten Dicte Svendsen, der også er blevet til en tv-serie på TV2 med skuespilleren Iben Hjejle i hovedrollen. Og skal man tro Elsebeth Egholm selv, er det ikke den sidste i rækken:

»Som kirurgen sagde: ’Jeg forventer mange flere bøger fra din hånd’. Den profeti har jeg tænkt mig at opfylde,« skriver forfatteren, hvis bøger er trykt i op mod en million eksemplarer og udgivet i en lang række lande, herunder Tyskland, Frankrig og England.

Hun bruger blandt andet sit forfatterskab til at bearbejde sine tab, har hun tidligere fortalt til BT:

»Sandsynligvis bruger jeg også mine karakterer i bøgerne til at læsse af. Uden at jeg sådan kan sætte en finger på det, så bliver hun (Dicte, red.) slæbt igennem den ene sorg efter den anden. Det er slet ikke selvbiografiske bøger, men det er en helende proces at skrive dem. ' Liv & Legeme' skrev jeg efter min mands død, det var en barsk proces, men det hjalp,« fortæller Elsebeth, der i dag er kæreste med en tysk økonom, Jürgen Klahn, der har tre drenge fra et tidligere forhold.