7-Eleven reklamerer for, at man skal købe doughnuts og wienerbrød som mellemmåltid. En kostekspert kalder det for usympatisk og håbløst.
7-Eleven reklamerer for, at man skal købe doughnuts og wienerbrød som mellemmåltid. En kostekspert kalder det for usympatisk og håbløst.
Kender du det kostråd, at man skal spise lidt mellem de store måltider?

Det gør man i hvert fald hos den verdensomspændende kioskkæde 7-Eleven. På store skilte uden for kædens butikker kan man se ovenstående skilt, hvor der opfordres til at tage en hurtig bid mellem dagens store måltider.

Men det er ikke gulerødder, makrelmadder eller nødder, som kæden på de store reklamer opfordrer potentielle kunder til at indtage. Det er væsentligt mindre sunde alternativer som wienerbrød og donuts.

Det forarger kosteksperten Christian Bitz.

- Det er gennemgående usympatisk, det 7-Eleven har gang i. Jeg håber, de fjerner kampagnen hurtigst muligt, for man skal gå langt uden om donuts og wienerbrød. Det er håbløst. Det burde blive slået op på Facebook, for det er helt åndssvagt, siger Christian Bitz.

Han forklarer, at der stort set ingen energi er i de forslåede snack hos 7-Eleven.

- Sådan noget består jo kun af mel, sukker og friture. Det kan næsten ikke blive mere usundt. Og samtidig svarer sådan en donut stort set til et helt måltid, hvor man bare ikke får noget energi, forklarer Christian Bitz.

Og det er ikke kun udvalget af mellemmåltids snacks, som Christian Bitz angriber i 7-Elevens reklame. Også hele idéen om, at det er en god ting at spise mellem de store hovedmåltider er han ikke tilfreds med.

- Som sådan vil jeg ikke anbefale at spise en masse små måltider. Generelt er det bedste råd, at man skal lytte til sin appetit, og kun spise, når man sulten. Ellers skal man lade mellemmåltiderne være, siger Christian Bitz.

Reklame1


Hos 7-Eleven erkender man, at donuts og wienerbrød ikke er det sundeste mellemmåltid i verden.

- Der er ingen tvivl om, at det ikke er det sundeste mad. Men det er også ment med et glimt i øjet. Vi har et bredt udvalg af forskellig mad, som folk kan vælge imellem - også sund mad, siger marketingschef hos Reitan Convenience, der driver 7-Eleven i Danmark, Bo Velling-Theisen. Han garanterer, at der senere på året vil komme kampagner med sund mad.

- I løbet af året kan jeg garantere dig for, at vi kommer med nogle sundere alternativer i vores reklamer. Jeg synes også, det er fint, at der bliver opfordret til at spise sundere, som kosteksperten gør, uddyber Bo Velling-Theisen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.