BT har tidligere ved en fejl skrevet, at Christiania-advokat Knud Foldschack er en af de danskere, der optræder i papirene. Det er dog bekræftet, at der er tale om den kendte advokats bror, som også hedder Knud Foldschack. Det bekræfter de overfor Ritzau. BT beklager fejlen.

Pressenævnet har udtalt kritik af denne rettelse. Kendelsen kan læses her.

Mandag aften blev de 11,5 millioner dokumenter kendt under navnet Panama Papers offentliggjort, og her optræder flere danske navne.

Samtlige papirer blev offentliggjort mandag aften klokken 20.00, og ved en simpel søgning på 'Denmark', kommer en liste med navne på implicerede frem, som det ses her.

Det er endnu ukendt, hvilke aktiviteter der gør, at danskerne fremgår af papirene.

Det er Det internationale konsortium af undersøgende journalister, ICIJ, der har offentliggjort papirene, som indeholder adresser fra store dele af Danmark - fra Charlottenlund og Holte til Skive og Kolding - figurer i den database, som en gruppe journalister har offentliggjort mandag på baggrund af Panama-papirerne.

I alt 50 adresser i hele landet kommer frem, når man søger på Danmark. Omkring 43 navne på personer, der skal være relateret til Danmark, fremgår også, samt navne på ni såkaldte mellemmænd og omkring 20 selskaber.

Når præcise tal ikke kan oplyses, skyldes det, at en del firmanavne står listet som personer sammen med en del navne, hvor det ikke umiddelbart kan gennemskues, om der er tale om en person eller et firma.

Tidligere nævnte danskere fremgår ikke

Oplysningerne stammer fra i alt 11,5 millioner lækkede dokumenter. De menes at dokumentere, at firmaet Mossack Fonseca i Panama hjælper velhavere fra hele verden med at holde formuer hemmelige for skattemyndighederne.

De to tidligere landsholdsspillere Marc Rieper og Brian Steen Nielsen som DR tidligere har sat i forbindelse med dokumenterne, er ikke umiddelbart at finde i det materiale, der er offentliggjort på internettet mandag.

Heller ikke Navision-rigmand Erik Damgaard og investeringsarkitekten Mark Szigethy, som Børsen tidligere har nævnt, figurerer.

Statsledere og verdensstjerner allerede afsløret

Hele sagen om Panama Papers startede den 3. april i år, da flere medier verden over, som er en del af ICIJ, begyndte at offentliggøre informationer fra de mange millioner af dokumenter

Her fremgik det blandt andet at flere kendte statsledere og verdensstjerner optræder på listerne over, hvem der har gjort brug af virksomheder i skattely hos advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama.

Ruslands præsident Vladimir Putin er ifølge Ritzau blandt andet sat i forbindelse med dokumenterne, selv om han ikke direkte optræder med navn. The Guardian har også tidligere fortalt, hvordan fodboldspilleren Lionel Messi er linket til Panama Papers.

Den islandske statsminister Sigmundur Gunnlaugsson optræder også i de kontroversielle papirer, og trak sig som statsminister få dage efter afsløringen.

I samme åndedræt kan den argentinske præsident, Mauricio Macri, Saudi Arabiens konge, Salman Bin Abdulaziz og den ukrainske præsident, Petro Poroshenko, nævnes, der alle på en eller anden måde optræder i de millioner lækkede dokumenter.

Ingen hjælp til Skat

Hos Skat har man krydset fingre for, at originaldokumenter fra blandt andet transaktioner ville blive offentliggjort. Uden dem kan det nemlig blive svært at retsforfølge eventuelle skattesyndere.

Men det er ud til, at skattemyndighederne bliver slemt skuffet. Det er firmanavne, personnavne og adresser, som kan slås op i databasen.

ICIJ havde da også på forhånd varslet, at bankkonti, finansielle transaktioner, mails og andre korrespondancer, der indeholder oplysninger som pas og telefonnumre, ikke ville blive offentliggjort.

Det er langt fra alle selskaber, som fremgår af databasen, der stadig eksisterer. Det ældste selskab på listen går tilbage til 1986 og flere er nedlagt.

Det er dog vigtigt at understrege, at selvom man optræder med navn eller adresse i de såkaldte Panama Papers, betyder det ikke nødvendigvis, at man har begået en kriminel handling.

/Ritzau/