Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Helt overraskende har Kongehuset udsendt en pressemeddelelse om, at prinsesse Marie ikke har fået en brystoperation.

I slutningen af september smed ugebladet Her & Nu noget af en bombe. Prinsesse Marie skulle angiveligt have fået opereret sine bryster større på en klinik i Litauen.

»Der er blevet lidt mere af Marie. Den 39-årige prinsesse har været under plastikkirurgens kniv for at få større bryster,« lød det i ugebladet 30. september.

Men de oplysninger var forkerte. Og når Her&Nu onsdag rammer landets bladkiosker, vil læsere kunne finde en temmelig omfattende rettelse, som Hoffet har bedt ugebladet om at bringe.

Kongehuset udsendte tirsdag denne pressemeddelelse om berigtigelsen i HER&NU. Klik på 'Se stort billede' for at se teksten i STOR version.
Kongehuset udsendte tirsdag denne pressemeddelelse om berigtigelsen i HER&NU. Klik på 'Se stort billede' for at se teksten i STOR version.
Vis mere

Og hvad mere er. Hoffet har - ganske overraskende - valgt at udsende en pressemeddelelse om rettelsen til alle landets redaktioner.

»Her & Nu bragte i nummer 40, dateret 30. september 2015, en forsidehenvisning og en artikel inde i bladet på side 4 og 5 med overskriften: »Marie under kniven i Litauen: Nye bryster«. Oplysningerne i overskriften var usande,« hedder det en meddelelsen, der blev sendt til BT, og som bliver bragt på side 3 i det nye nummer af ugebladet, der udkommer i morgen onsdag den 14. oktober.

Den stopper dog ikke her.

»I artiklen skrev vi, at Prinsesse Marie en lørdag i juni sidste år besøgte en klinik i byen Kaunas i Litauen, hvor prinsessen var »under plastikkirurgens kniv for at få større bryster«. Disse oplysninger var usande,« hedder det videre, inden endnu en stribe oplysninger må trækkes tilbage:

»Ligeledes skrev vi i artiklen, at formålet med indgrebet var at få udskiftet gamle implantater med nye, at der var tale om to implantater, og at prinsessen forlod klinikken samme dag, som indgrebet blev foretaget. Disse oplysninger var også usande.«

Fredag den 14. august 2015 havde H.H. Prins Henrik første skoledag. Prins Joachim og Prinsesse Maries søn starter i 0. klasse på Sct. Joseph Søstrenes Skole i Ordrup.
Fredag den 14. august 2015 havde H.H. Prins Henrik første skoledag. Prins Joachim og Prinsesse Maries søn starter i 0. klasse på Sct. Joseph Søstrenes Skole i Ordrup. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Af rettelsen fremgår det også, at Prinsesse Marie sådan set aldrig har opholdt sig i Litauen.

»Hoffet oplyser, at H.K.H. Prinsesse Marie aldrig har besøgt den pågældende klinik, og at Prinsessen i øvrigt aldrig har været i Litauen,« skriver Her&Nu i deres rettelse, hvor de afslutningsvis beklager at have viderebragt de forkerte oplysninger.

Andre læser også