Onsdag klokken 11 oplyste Kongehuset ved en pressebriefing, at prins Henrik bliver bisat tirsdag den 20. februar klokken 11.

Kongehuset afslørede derudover, at halvdelen af prinsens aske bliver spredt ud over de danske farvande, mens den anden halvdel i urnen skal sættes ned i en privat have ved Fredensborg Slot.

Beslutningen om at blive kremeret overrasker kongehusekspert, Søren Jakobsen, der er forfatter til flere bøger om kongehuset:

»Det overrasker mig, og jeg mener umiddelbart ikke, at det nogensinde er forekommet i den danske kongehistorie. Jeg tager det dog som et tegn på, at han har truffet en diplomatisk beslutning, nu når han ikke vil begraves med sin kone,« siger Søren Jakobsen.

Han fortsætter:

»Jeg opfatter det som en påvirkning af østens religioner, at han vil have sin aske spredt over farvandene, mens beslutningen om at placere halvdelen ved Fredensborg Slot er et tegn på, at han fortæller familien, at han stadig hører til ved Fredensborg. Det ville være en helt anden demonstration, hvis han eksempelvis havde valgt at blive begravet i Frankrig,« fortæller han.

Søren Jakobsen anser derfor prins Henriks beslutning som en 'opblødning'.

Kongehuset oplyste desuden ved pressemødet, at prins Henriks bisættelse til forskel fra traditionerne ikke bliver en 'rigtig statsbegravelse'. En beslutning, der ifølge kongehuseksperten er den mest overraskende ved Kongehusets pressebriefing.

»Det er meget overraskende i betragtning af hele prins Henriks rolle og mange forbindelser. Det indikerer jo, at prins Henrik har holdt fast i sin beslutning om, at han er sig selv, og at han vil bestemme. Han har jo ikke fået den titel, som var udslagsgivende for beslutningen om ikke at ville lade sig begrave med Dronningen,« siger Søren Jakobsen.