Kongehuset oplyste tirsdag eftermiddag, at prins Henrik er kommet hjem til Fredensborg Slot, efter han har været indlagt på Rigshospitalet i flere uger.

'Hans Kongelige Højhed Prins Henrik er i dag blevet overført fra Rigshospitalet til Fredensborg Slot, hvor Prinsen ønsker at opholde sig i sin sidste tid,' lød det i pressemeddelelsen.

Men hvorfor vælger prins Henrik at bruge den 'sidste tid' på netop Fredensborg Slot og ikke Amalienborg?

Det har Søren Jakobsen, forfatter til flere bøger om kongehuset, en forklaring på.

»Fredensborg Slot har en helt særlig betydning for prins Henrik. Der er regentparret blevet gift, og det er også et slot, der i flere sammenhænge og med flere arrangementer har haft en stor betydning for prinsen,« fortæller Søren Jakobsen til BT.

Han nævner blandt andet prins Henriks mange jagter ved slottet, men også de store fester, som ham og dronning Margrethe sammen har afholdt på det store slot.

LÆS OGSÅ: Ven kan ikke stoppe med at tænke på Henrik: 'Jeg er ked af det. Frygtelig ked af det.'

Men det er ikke kun minderne, der er at foretrække ved Fredensborg Slot:

»Det er jo et utroligt smukt sted, som prins Henrik også har været med til at præge. Og hvis han vil gå en tur deroppe, eksempelvis i sit orangeri, kan han gøre det i fred og ro,« fortæller Søren Jakobsen.

Og netop fred og ro nævner Søren Jakobsen som en vigtig faktor. Det er nemlig også nemmere at holde pressen væk ved det nordsjællandske slot, end det er ved Amalienborg.

Alt i alt overrasker det slet ikke kongehusforfatteren, at prins Henrik bruger sine sidste dage på Fredensborg Slot:

»Han slutter cirklen, der hvor den begyndte med brylluppet i 1968. På den måde er det jo en smuk historie,« slutter Søren Jakobsen.