Selv om søndagen byder på plusgrader, vender vinteren tilbage i begyndelsen af næste uge. Kulden ser ud til at sætte dagsordenen i ganske lang tid fremover, forudser DMI.
Selv om søndagen byder på plusgrader, vender vinteren tilbage i begyndelsen af næste uge. Kulden ser ud til at sætte dagsordenen i ganske lang tid fremover, forudser DMI. Foto: Thomas Lekfeldt

... men glæd jer ikke for tidligt.

Weekendens vejr bliver en blandet pose bolsjer. Lørdag bliver der et par graders frost i dagtimerne.

- Det bliver tørt, og der kommer solskin. Der kommer ikke særlig meget vind, så alt i alt bliver det en pæn dag vejrmæssigt, siger DMI-vagtchef Michael Skelbæk til Berlingske Nyhedsbureau.

- Søndag tegner et helt andet billede. Et lavtryk bevæger sig ned mod Danmark. Det hiver en kort overgang lidt varme frem til os, men der følger også nedbør og vind med. Det begynder med sne og snefygning, men i takt med at temperaturerne stiger til mellem to og fem plusgrader, kommer nedbøren i form af regn og slud, siger Michael Skelbæk.

Selv om termometret viser plus søndag, skal man ikke lægge huen og vanterne for langt væk. Vintervejret vender tilbage. Hvornår danskerne atter kan mærke kong Vinters ånde, afhænger af, hvor hurtigt lavtrykket forsvinder.

- Det er helt sikkert, at kulden vender tilbage. Spørgsmålet er bare, hvornår det sker. Det kan godt se ud som om, at vi mandag får temperaturer omkring frysepunktet, måske en enkelt plusgrad. Tirsdag får vi dagsfrost, og sådan vil det fortsætte i ganske lang tid, siger Michael Skelbæk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.