Der er blevet oprettet flere praktikpladser i kommunerne end aftalt. Men det rokker ikke ved, at der stadig er tusindvis af unge, som mangler et sted at komme i praktik.

Landets kommuner har det højeste antal praktikpladser nogensinde, og der er nu 15.500, som har elevplads i en kommune. Det skriver Politiken.

- Det er et udtryk for, at kommunerne tager deres uddannelsesforpligtelse meget alvorligt, siger Aarhusborgmester Jakob Bundsgaard (S), som er formand for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget i Kommunernes Landsforening (KL).

I begyndelsen af 2011 indgik KL en aftale med den tidligere VK-regering om, at kommunerne skulle oprette 1.560 ekstra praktikpladser i 2011 i forhold til 2009. Og det er mere end lykkedes, viser nye tal, som KL har fået fra Børne- og Undervisningsministeriet. Der er nemlig oprettet omkring 1.000 flere praktikpladser i kommunerne end aftalt.På trods af de ekstra uddannelsespladser i kommunerne er der fortsat knap 10.000 unge, som mangler en praktikplads. Og kommunernes udbud af praktikpladser er også ’skævt’ i forhold til hele arbejdsmarkedet. Der for eksempel en del praktikpladser inden for sosu-området og det pædagogiske felt.- De områder fylder meget hos os. Jeg håber, vi på sigt kan gøre endnu mere, men vi har opfyldt vores del af aftalen og lidt til, så der ligger en opgave for det private erhvervsliv, siger Jakob Bundsgaard.

Men i Dansk Arbejdsgiverforening (DA) mener direktør Henrik Bach Mortensen ikke, at kommunerne har noget at lade det private erhvervsliv høre:

- Kommunerne har haltet bagefter, når det gælder uddannelse, så det er fint, at de er kommet på niveau, siger han til Politiken.

Henrik Bach Mortensen henviser til, at statistikken viser, at private virksomheder står for tre fjerdedele af uddannelsesindsatsen.

På trods af de ekstra uddannelsespladser i kommunerne er der fortsat knap 10.000 unge, som mangler en praktikplads.BNB