Kommunaldirektør er overbevist om, at Helsingør Kommune har handlet korrekt i sag om hemmeligt barn

Helsingør Kommune kunne ikke have gjort andet, end den allerede har gjort i sagen om et hemmeligholdt barn, som blev fundet hos en familie i forbindelse med en politiransagning i august.

Mandag vil Helsingør Kommune offentliggøre dele af sin redegørelse om den såkaldte garagebarns-sag, og Helsingør Dagblad erfarer, at den omfattende redegørelses konklusion vil stemme overens med det, som kommunaldirektør Bjarne Pedersen allerede har sagt:

At kommunen ikke kunne have gjort noget andet, end den gjorde i sagen, hvor et forældrepar, der i forvejen havde fået tvangsfjernet seks børn, nu er sigtet for vanrøgt, efter politiet i forbindelse med en ransagning, der handlede om noget helt andet, fandt et barn på omkring fire år, som er blevet holdt væk fra omverdenen.

Helsingør Kommune bad for flere år siden Ankestyrelsen om lov til at undersøge sagen, efter man fik et tip om, at der kunne befinde sig endnu et barn hos parret. Ifølge kommunen modsatte Ankestyrelsen sig dette, mens styrelsen afviser, at det er tilfældet.

Kommunen fastholder dog, at man har handlet korrekt.

- Nu, hvor vi liner det hele op i forbindelse med sådan en redegørelse og forsøger at være meget kritiske over for os selv, hvis vi ser noget, hvor vi måske har gjort noget forkert, føler jeg mig endnu mere overbevist om, at vi var nødt til at handle, som vi har handlet i denne sag. Ellers skulle vi have gjort noget ulovligt og være brudt ind derude, siger Bjarne Pedersen til Helsingør Dagblad.

Kommunaldirektøren skal sammen med Helsingørs borgmester, Johannes Hecht-Nielsen (V), diskutere sagen med socialminister Karen Hækkerup (S) ved et møde på tirsdag.

BNB