I går skrev flere danske medier om en 17-årig pige, der havde oplyst til politiet i Sønderborg, at hun var blevet berørt af ukendte gerningsmænd og udsat for seksuelle overgreb.

Det viste sig imidlertid, at anklagen var falsk, og den unge pige indrømmede i dag torsdag den 13. august, at hun havde løjet.

Den nyhed fik komikeren Brian Mørk til tasterne:

»Er det ved at blive et fast ritual i unge pigers vej til at blive voksne kvinder?,« skrev han på sin Facebook-side, hvor han også delte et link til en artikel om den falske anmeldelse.

Det er dog de færreste af komikeren Facebook-venner, der er enige i hans betragtninger:

»Ligesom voldtægt er et ritual for mænd? Hold da op,« lyder det fra en mand.

»Det er simpelthen en forfærdelig ting at skrive. Hold op hvor er jeg forarget! Det er så nedladende og respektløst,« skriver en kvinde til Mørk.

Også Dansk Kvindesamfund raser over Brian Mørks statusopdatering:

»I forvejen er seksuelle overgreb og voldtægt begået mod piger og kvinder et område, som er stærkt underrapporteret, og hvor der er store mørketal. Piger og kvinder oplever gang på gang, at de bliver mødt af mistro og bebrejdelser, når de fortæller om den seksuelle vold,« lyder det fra foreningen.

»Det er direkte afskyeligt, modbydeligt og respektløst over for alle de piger og kvinder der hver eneste dag udsættes for seksuelle overgreb og voldtægt, at en person med din position går ud med den udmelding. Lige præcis sådan en udmelding fra en kendt person er med til at forstærke fordommene over for ofrene for seksuelle forbrydelser. Og i værste fald med til at afholde dem fra at anmelde.«

Brian Mørk undrer sig over kritikken:

»Jeg skriver kun at det er frygteligt at nogle unge piger laver falske voldtægtsanklager, og pludselig er jeg fortaler for en voldtægtskultur. Utroligt at man kan læse det ud fra min kommentar,« fortæller han til BT.

De sidste fire år er der blevet anmeldt omkring 400 voldtægter om året i Danmark. 44 af disse anmeldelser førte sidste år til en dom ifølge Danmarks Statistik. Det skønnes, at et stort antal af voldtægter ikke anmeldes.