Hos kokkenes fagforening, 3F, er man klar over at den barske tone, der hersker i de danske restaurationskøkkener ikke er usædvanlig

- Vi kender til eksempler med ansatte der har været udsat for afstraffelse blandt andet for dårlig opførsel. For eksempel var der en episode hvor en kok fik brændt sin arm i et vaffeljern.

Det fortæller arbejdsmiljøkonsulent i 3F, Henrik Hansen. Ifølge ham er det ikke noget nyt, at tonen er hård i køkkenerne, men noget som har fundet sted i over 20 år. Han mener dog, at det sagtens kan lade sig gøre at drive forretning på højeste niveau i restaurationsbranchen, uden at tonen skal være barsk.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:


- Der er desværre en tendens til hidsighed i køkkenerne, men vi har flere eksempler på, at man sagtens kan lave mad af høj kvalitet uden at råbe ad hinanden.

Jo hårdere tone, jo dårligere mad

Den århusianske topkok, Wassim Hallal, der blandt andet er kendt fra tv-programmet 'Helveds Køkken, mener ikke at der er en generel holdning i branchen om, at det er en nødvendighed at have en hård tone for at skabe mad på højeste niveau. men han bekræfter at bølgerne ofte kan gå højt.

- Hvis du har en enkelt amatør, der hele tiden laver fejl, så retter du dit fokus fra maden og over på den enkelte kok. I de episoder kan tonen godt være barsk. Men det er ikke noget vi søger. I sidste ende bliver der lavet dårligere mad, jo hårdere tonen er.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:


Wassim Hallal er køkkenchef på den århusianske restaurant, Frederikshøj, der som den eneste spisested uden for København, er blevet nomineret til årets restaurant 2012.

Hos arbejdstilsynet har man ikke nogen konkrete eksempler på kokke, der har oplevet en barsk tone. Men ifølge tilsynschef hos arbejdstilsynet, Anne Therese Schultz-Petersen, er psykiske angreb og en hård omgangstone noget man prioriterer højt.