Partierne bag det kommunale budget for 2013 er blevet enige om at erstatte Københavns nedslidte bycykler med moderne pendlercykler allerede i 2013.

Der var ikke penge til at genoplive Københavns nedslidte bycykler fra årsskiftet, men nu er hovedstaden i stedet hoppet med på DSBs nye pendlercykel-ordning, som efter planerne skal udbredes til flere større byer i de kommende år. Det sker allerede fra 2013, og det glæder overborgmester Frank Jensen (S).

- Jeg er rigtig glad for, at vi har fundet en løsning, så vi i København også næste år har glæde af bycyklerne. De nye og forbedrede pendlercykler vil hjælpe os med at holde fast i Københavns image som en af verdens bedste cykelbyer. Det sender et stærkt signal både til omverden og til de københavnske borgere om, at vi prioriterer cykler meget højt, siger Frank Jensen.

De nye pendlercykler vil givetvis virke som lidt af en opdragering for københavnerne. Cyklerne er af en væsentlig bedre kvalitet end de eksisterende bycykler, og ny teknologi vil gøre det muligt at reservere en cykel, så den står klar på en station, når pendlere fra omegnskommunerne ankommer til København med morgentoget.

- Hvis vi skal løse problemerne med trængsel på vejene, skal vi sikre gode alternativer til bilen. Regeringen investerer i disse år massivt i at forbedre den kollektive transport til og fra København. Nu sikrer vi, at togpendlerne kan komme nemt og hurtigt rundt inde i København. Udover at løse problemer med trængsel vil det også have en gavnlig effekt på CO2-udledningen og luftforureningen, siger Ayfer Baykal (SF), teknik- og miljøborgmester i København.

En fornyelse af den eksisterende bycykel-ordning ville have kostet 114 millioner kroner, og de penge kunne Københavns Kommune ikke finde i budgettet. Derfor har kommunen nu sagt ja til at komme med i en etårig forsøgsordning med pendercykler, som man ellers tidligere havde vurderet villet være for dyr. Om et år skal kommunen tage stilling til, om man vil blive i ordningen.

Partierne bag budgettet for 2013 er Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance. Den nye pendlercykel-ordning bliver blandt andet også indført i Aarhus.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.