Det bliver nemmere at parkere i hovedstaden. Bystyret opretter 1726 nye p-pladser i forskellige dele af byen.

Det er ikke altid nemt at finde en parkeringsplads i København. Men en ny politisk aftale i hovedstaden letter nu tilværelsen for bilisterne.

Fem af partierne i Københavns Borgerrepræsentation står bag en aftale om 1726 nye parkeringspladser, der skal oprettes i 2012 og 2013.

I en pressemeddelelse fra kommunen siger overborgmester Frank Jensen (S), at København er en moderne grøn storby, hvor kollektiv trafik og cykler prioriteres "utroligt højt".

- Men der skal også være plads til de københavnere, som har bil. Med denne aftale sikrer vi lidt bedre forhold for dem og forbedrer rammerne for byens vækst, konstaterer han.

Aftalen giver blandt andet 500 nye skråparkeringspladser på Østerbro samt 250 pladser af samme type på Vesterbro og Amager.

500 af de nye parkeringspladser fremkommer, ved at kommunen blandt andet lejer sig ind i private anlæg.

Samtidig bliver der 100 nye og gratis p-pladser i den indre by og etablering af læssezoner til af- og pålæsning af varer, ligesom der udpeges lokaliteter til private p-siloer i centrum.

De nye parkeringspladser påfører Københavns Kommune en samlet udgift på 161 millioner kroner.

I pressemeddelelsen konstaterer kommunen, at aftalen er kommet på plads, selv om Folketinget har vedtaget en lov, der for Københavns vedkommende fratager hovedstaden en del af byens indtægter på parkering.

Uden denne lov havde partierne i Borgerrepræsentationen haft 200 millioner mere at forhandle om.

/ritzau/