Den 19-årige Hamza Samsam, der tirsdag blev knivdræbt på Nørrebro, mindes og begraves i dag.

Først foregår der en mindeceremoni i moskeen på Dortheavej, hvor familie, venner og bekendte minder ham. Defter vil han blive kørt til det muslimske begravelsessted i Brøndby, hvor han vil blive stedt til hvile.

Hamza Samsam, der har en fortid som syrienkriger, blev tirsdag eftermiddag knivdræbt på Guldbergsgade på Nørrebro af indtil videre ukendte gerningsmænd. Han blev stukket i maveregionen, og blev af familie fragtet til Rigshospitalet. Han liv stod dog ikke til at redde.

Læs også:

BT's reporter forklarer, at politiet er i beredskab ved dagens mindeceremoni i det københavnske nordvestkvarter. Ved indgangen til moskeen holder en uniformeret patruljevogn, og et større antal civilklædte betjente er i beredskab ved en Q8-tank lige over for mosken. Op mod et par tusinde deltagere er mødt op ved dagens ceremoni, hvor flere må stå ude foran moskeen på grund af pladsmangel.

Ifølge BT's oplysninger blev Hamza Samsam dræbt af ét eller flere knivstik under et slagsmål på syv personer på Nørrebro. Ifølge politiet var han tilknyttet en personkreds fra banden Black Army.

Læs også:

Hamza Sasam var i Syrien for at kæmpe mod præsident Al-Asaads regime, og der er ikke noget, der tyder på, at han var i forbindelse med terrorbevægelsen Islamisk Stat.

Hans bror, Ahmed Samsam, stod i 2012 frem og fortalte, at han havde været i Syrien for at kæmpe

Andre læser også