Signe Wenneberg har skrevet en klumme dedikeret til Mads Holger. Klummen har fået rasende læsere til tastaturet, og på de sociale medier bliver hun kaldt ’selvoptaget’, ’smagløs’ og 'uanstændig'. Nu er den kontroversielle klumme blevet slettet. BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Signe Wenneberg.    

Artikler, mindeord, hyldester. De sociale medier har været oversvømmet med reaktioner på debattøren Mads Holgers pludselige død. Mange har haft noget på hjerte, og en af dem er journalist og klummeskribent Signe Wenneberg, der blandt andet har været tilknyttet Politiken og Huffington Post.

Hun har skrevet klummen ’Den her er til dig, Mads Holger’, som tirsdag blev udgivet på mediet Point of View International, og allerede to dage efter, torsdag klokken 10:20, blev klummen fjernet igen. Det sker efter en decideret shitstorm, hvor hun beskyldes for at promovere sig selv i kølvandet på Mads Holgers død.

I den nu fjernede klumme skrev Signe Wenneberg om, at der følger ensomhed med livet som klummeskribent og offentligt kendt.

’I dag taler vi om det, vi ikke taler om. Mads Holger, den her er til dig. Det er ikke nemt at være debattør. Columnist. Klummeskribent. Forfatter. Blogger. Fortæl mig om det. Man bliver ensom. Ja, hvad ingen taler om, er dette: Man bliver fattig og ensom,’ skrev Signe Wenneberg som indledning.

I en nu fjernet Facebook-tråd under artiklen, kalder Facebook-brugeren Frederik Fensbo klummen for både smagsløst og dybt pinlig. Hans kommentar fik 237 likes, så han var langt fra ene om kritikken.

’Med denne smagløse - og dybt pinlige - ligegyldighed af en tekst, har Signe Wenneberg formentligt kvalificeret sig til at blive alt dét Mads Holger hadede allermest. Havde han i det mindste nået at blive kold før denne havehandskebeklædte narcissist af en kvinde slog plat på hans død, ville han vende - og vride - sig på sit obduktionsbord. I levende live ville hans respons garanteret være fuldstændig vidunderlig. Råmaterialet er det rene guf - arketypen, vi alle hader; nemlig de mennesker, der kan få enhver tale eller nyhed eller katastrofe eller større eller mindre begivenhed til at handle om sig selv. Det er et slemt karaktertræk. Dybt usympatisk. Og tåkrummende i sin blotlæggelse af et menneskes totale mangel på dannelse og situationsfornemmelse,’ skriver Frederik Fensbo.

Også journalist Trine Villemann er rystet over Signe Wennebergs skriv.

’Kære Signe, du er fuldstændig tonedøv. Man bruger ikke et menneskes tragiske død til at fremhæve sig selv og sine små eller store problemer. Jeg er virkelig rystet over din adfærd,’ skriver journalisten i et opslag på sin Facebook-profil.

Til BT fortæller Trine Villemann, at hun altid har haft stor respekt for Signe Wenneberg, men har svært ved at forstå, hvorfor hun har skrevet klummen.

»Jeg har været venner med Signe i over 20 år. Jeg blev virkelig rystet, da jeg læste hendes indlæg dedikeret til Mads Holger. Hun kæder hans selvmord sammen med hans hverdag som klummeskribent. Det er rent spekulativt. Hun skriver jo også selv, at hun ikke kendte ham. Det er grænseoverskridende, at man skamridder et andet menneskes tragedie for at fremhæve egne små eller store problemer. Det er decideret uanstændigt,« siger hun til BT.

»På et hvilket som helst andet tidspunkt havde det været fair nok at skrive betragtninger om det, at være i det offentlige rum og stikke snuden frem. Men hun skal ikke kæde det sammen med Mads Holger. Det er helt, helt forkert og overskrider fuldstændig mine grænser og moralske kompas,« siger hun

Trine Villemann er glad for, at klummen er blevet fjernet, men har ikke meget til overs for den måde, Signe Wenneberg har håndteret debat-danmarks kritik.

»Hendes måde at håndtere kritikken på har været næsten lige så skuffende. Jeg har altid anset hende for at være et dybt professionelt menneske, men i dette tilfælde har hun handlet dybt uprofessionelt. Hun blokerer folk, der kritiserer, skriver til folk at man skal fjerne opslag osv.,«siger hun.

BT forgæves forsøgt at få en kommentar på kritikken fra Signe Wenneberg.