Beskæftigelses- og integrationsborgmesteren i København, Klaus Bondam (R), fratræder sit hverv. Han skal være direktør på Det Danske Kulturinstitut i Bruxelles.

Klaus Bondam (R) stopper i københavnsk politik.

Ved udgangen af året træder beskæftigelses- og integrationsborgmesteren tilbage og stopper samtidig som medlem af Borgerrepræsentationen. Det fremgår af en pressemeddelelse. Klaus Bondam er valgt for Det Radikale Venstre.

- Det er med stort vemod, at jeg forlader københavnsk politik og alle de gode politiske med- og modspillere, jeg har haft gennem årene, udtaler Bondam.

Bondam har tilbragt ni år i københavnsk politik, heraf de fem som borgmester.

Den 1. januar 2011 tiltræder han en stilling som institutleder ved Det Danske Kulturinstitut i Bruxelles, der dækker Belgien, Holland og Luxembourg.

Klaus Bondam er oprindelig skuespiller og har også fungeret som teaterchef på Grønnegårds Teatret og Folketeatret.

Han blev valgt ind i Borgerrepræsentationen den 1. januar 2002 og fungerede til og med 2005 som gruppeformand for den radikale gruppe. Fra 2006 til 2009 var han teknik- og miljøborgmester og skiftede efter valget i november 2009 til posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester.

Det Radikale Venstres gruppe skal i løbet af kort tid omkonstituere sig, hvorefter den nye radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester vil blive præsenteret.

/ritzau/