Måske har du lagt mærke til, at antallet af grå hoveder er vokset i gadebilledet. De lange løbeture, sund kost og et godt sygehusvæsen, ser ud  forlænge vores liv. Og selv om nye tal for Danmarks Statistik viser, at danskernes gennemsnitlige levetid har haft den mindste stigning i seks år, stiger vores levetid med 15 minutter hver eneste time.

Det fortæller Axel Skytte, som er dataanalytiker ved Dansk Center for Aldringsforskning:

- Det svarer til, at vores levealder stiger med tre år, hver gang vi har levet i ti år. Vores levevilkår bliver hele tiden bedre, og de danske sygehuse bliver dygtigere til at behandle de syge. Derfor lever vi længere, siger Axel Skytte.

Flere over 100 år
Den stigende levealder fik antallet af danskere over 100 år til at nå rekordhøjder i 2013. Her kunne Danmarks Statistik fortælle, at mere end 1000 danskere i dag er over 100 år gammel. Det er et tal, som vil være fordoblet allerede om 20 år.

I dag kan danske mænd regne med at blive 78 år, mens kvinderne i gennemsnit bliver 82 år gamle. Danmarks ældste kvinde er Agnes Steenstrup fra Fredensborg, som fyldte 110 år i november sidste år. Danmarks næstældste er Marie Jensen fra Sevel i Holstebro, der ligeledes kan puste 110 lys ud på kagen på Grundlovsdag.

Ifølge Danmarks Statistik skyldes den beskedne fremgang i danskernes levetid i 2013 influenzaen i vinteren 2012-2013. Dødeligheden blandt svage ældre stiger nemlig, når en influenzaepidemi rammer.