En afskedigelse med øjeblikkelig virkning betyder ingenlunde, at den nu forhenværende kommunaldirektør i Vallensbæk Kommune, Lars Hansen, ikke har nogen indkomst. Tværtimod.

For selvom han ikke længere behøver at stå op om morgenen og tage på job, så får han fuld løn. I to år inklusiv pension og feriepenge, skriver TV 2 Lorry.

En aktindsigt viser ifølge mediet, at omkostningen ved at fritstille kommunaldirektøren svarer til 2,8 millioner kroner.

Beløbet inkluderer fuld løn i 12 måneder samt en fratrædelsesgodtgørelse svarende til et års lønindkomst.

I fratrædelsesaftalen fremgår det ifølge Lorry, at kommunaldirektørens exit sker ‘efter gensidig aftale.’ Det var da også en samlet kommunalbestyrelse, der var enig om fyringen.

Vi besøger Vallensbæk - kommunen, hvor de Konservative fik den højeste andel af stemmerne ved det seneste kommunalvalg - 52, 6 pct. Vallensbæk er Vestegnens pendant til Frederiksberg - en lille, grøn kommune midt i et rødt vælgerhav. Her et portræt af kommunens borgmester Henrik Rasmussen (K).
Vi besøger Vallensbæk - kommunen, hvor de Konservative fik den højeste andel af stemmerne ved det seneste kommunalvalg - 52, 6 pct. Vallensbæk er Vestegnens pendant til Frederiksberg - en lille, grøn kommune midt i et rødt vælgerhav. Her et portræt af kommunens borgmester Henrik Rasmussen (K). Foto: Asger Ladefoged
Vis mere

Der er enighed mellem Djøf og Kommunernes Landsforening om, at man ikke må uddybe årsagen, og det er derfor en fåmælt borgmester, der sætter ord på fyringen.

»Det er spillets regler. Det er ikke mig, der sætter rammerne for det, og man kender jo vilkårene, når man laver aftalen fra starten,« siger Henrik Rasmussen (K).