Slawek Szrenk havde ikke drømt om, at Eremitageløbet skulle gå ham i blodet, da han i 1969 stillede op i verdens første motionsløb i Dyrehaven.

”Jeg var helt smadret dagen efter og måtte tage elevatoren på min arbejdsplads på B&W’s skibsværft,” mindes den 71-årige tidligere maskinkonstruktør fra Tårnby.

”Vi var et eremitageløbshold på en halv snes arbejdskolleger. Jeg lovede mig selv efter debuten, at jeg ville begynde at træne. Det er et hårdt løb.”

Søndag 7. oktober er Slawek Szrenk blandt de 23 motionspionerer, som kan fejre 50 års jubilæum i Eremitageløbet.

”Jeg glæder mig vildt. Skal jeg være ærlig, er jeg da lidt stolt af mig selv, når folk hører, at jeg har været med alle årene og klapper mig på skulderen,” siger han.

”Jeg håber, vi får bedre vejr 7. oktober end til 40 års jubilæet, hvor BT omdøbte Dyrehaven til ”Regnskoven”. Det piskede ned, og vi løb i mudder. Det er det værste vejr, jeg har oplevet i skoven.”

Slawek Szrenk fik E-løbets logo tatoveret på højre ben før 40 års jubilæet. Nu får han snart 50 års-logoet på det andet ben. Foto: Peter Fredberg
Slawek Szrenk fik E-løbets logo tatoveret på højre ben før 40 års jubilæet. Nu får han snart 50 års-logoet på det andet ben. Foto: Peter Fredberg
Vis mere

En måned før 40 års jubilæet havde Slawek Szrenk fået tatoveret E-løbets logo, egebladet, på højre læg. Han havde fået idéen af nogle af håndboldpigerne, som fik en tatovering af de olympiske ringe efter OL-guldet i Atlanta i 1996.

”Til efteråret får jeg en ny tatovering. Logoet med tallet 50 på det andet ben. Min kone, Yvonne, ryster på hovedet, men har accepteret det,” siger han med et stort smil.

Slawek Szrenk er født i Polen og kom til Danmark som 10-årig. Han er søn af en diplomat, og familien blev i Danmark.

Løbetræningen er i mange år suppleret med fodbold og håndbold, og han spiller stadig håndbold i Christianshavns Idræts Klub.

”Min bedste tid i Eremitageløbet er 53 minutter, men det er omkring 40 år siden. Mine knæ er ikke, hvad de har været. De er slidte og smerter. Det er langt at løbe 13,3 kilometer. Om der bliver flere Eremitageløb for mit vedkommende efter jubilæet? Nu må vi se,” siger han.

For familien er E-dagen den store skovtur. Slawek Szrenk har sin kone, sine børn, børnebørn og hvem, der ellers har lyst, med i Dyrehaven. Han har klædt om ved det samme træ siden 1969.

”Vi nyder stemningen i skoven på E-dagen. De minder, jeg har fra løbet, vil jeg altid huske,” siger han.

Det 50. Eremitageløb har allerede passeret de første 7.000 tilmeldte,. Hver dag kommer mange nye løbere til. Læs mere og tilmeld dig på www.elob.dk

Samtlige tilmeldte får en jubilæumstrøje, og i målet får løberne hængt en stor, smuk og unik medalje om halsen.