Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Politikeren Rasmus Jarlov (C) er endt i en sand storm af kritik, efter han torsdag skrev endnu et af sine velkendte tweets om terror.

Det kom efter Barcelona-angrebet, hvor 14 blev kørt ned og dræbt på hovedgaden La Rambla og i byen Cambrils.

'Uden indvandringen ville vi ikke have nogen terror af betydning i Vesteuropa i dag. En ærgerlig konstatering men det er sådan det er,' skriver han.

Og det har affødt en massiv kritik af Rasmus Jarlov.

146 personer har kommenteret Jarlovs tweet - både meningsdannere og debattører med sjove kommentarerer, men også historikere, der skyder hans påstand ned.

Blandt andet har SF-forkvinde, Pia Olsen Dyhr, påpeget, at tyske Rote Armee Fraktion (RAF), har stået bag flere terrorangreb i Vesttyskland fra 1970'erne til 1990'erne.

Og så er der dem, som Michael Bech Særkjær, der er foragret over, at Rasmus Jarlov har behov for at skrive sådan et tweet i en sorgens stund.

Andre peger på de gode ting ved indvandring. Blandt andet brugeren Graversen, der siger, at kvinderne aldrig ville have været i EM-finalen uden indvandringen og hentyder til afghansk-fødte Nadia Nadim.

Flere kritisererer også Ramus Jarlov for at komme med dumme og forenklede udtalelser. Her Thomas La Cour, der skriver, at der heller ikke ville være trafikdrab, hvis vi ikke havde opfundet biler.

I den lange tweet-samtale, hvor Rasmus Jarlov bliver hakket ned på, nævner flere IRA, der terroriserer i blandt andet Nordirland. Til det svarer Rasmus Jarlov, at der er ro på i Nordirland i dag, men det skulle han aldrig have gjort. Historikeren Sara Dybris Mcquaid svarer nemlig, at der årligt sker 15-40 terrorangreb i Nordirland.

Samtidig nævner mange også den spanske terrorgruppe ETA og norske Anders Breivik, der dræbte 69 unge nordmænd ved Uttøya i 2011.

Andre læser også