’Kære curling-forældre: Nu må I den unden-fløjteme-mig stramme hjelmen og komme ind på virkelighedens grønsvær!!’

Sådan starter den 46-årige selvstændige musiker Lars Kirkegaards Facebook-opslag, hvor han revser forældrene til de børn, der blev tilbageholdt på Bernstorffminde Efterskole i Faaborg i tidligere i maj.

Hele sagen begyndte, fordi 46 elever blev tilbageholdt og 16 bortvist, da efterskolen fik mistanke om, at de havde taget snus og drukket alkohol – noget der er klart i strid med efterskolens regler. Det har fået flere af elevernes forældre til at kontakte Undervisningsministeriet, hvor de kræver en redegørelse af personalets håndtering af eleverne.

Men det mener Lars Kirkegaard – der helt tilfældigt deler navn med efterskolens forstander – er for galt, og han synes, forældrene sender helt forkerte signaler til deres børn.

»Handlinger har konsekvenser, og det skal vi lære vores børn,« slår han fast overfor BT.

Han medgiver, at måden børnene blev tilbageholdt på måske kan diskuteres, men at han nok selv ville have gjort det samme. Alligevel mener han godt, personalets handlinger kan forsvares, fordi det var så stort et antal elever, der skulle holdes styr på.

Eleverne blev i to en halv time placeret i et klasselokale, hvor de ikke måtte tale med hinanden eller have deres telefon på sig, skriver dr.dk. Derfor havde de ikke mulighed for at ringe til deres forældre om situationen.

Men den situation sammenligner Lars Kirkegaard med politiets tilbageholdelse af et ungt menneske: ’Politiet ringer nok heller ikke til forælderne inden de har snakket med en evt. lovovertræder,’ skriver han i opslaget og uddyber overfor BT:

»De her unge mennesker er gamle nok til at køre på knallert og få jagttegn. Så må de også være gamle nok til at tage ansvar for deres handlinger.«

Musikeren har ikke personligt noget forhold til efterskolen, men bor ikke langt derfra i Vester-Skerninge og spiller musik med en af lærerne på skolen. Læreren havde rystet fortalt om de reaktioner, lærerne havde fået fra visse forældre efter episoden. Og da Lars Kirkegaard onsdag formiddag hørte om forældrenes henvendelse til Undervisningsministeriet, tænkte han: 'Det skal være løgn!' og satte sig for at skrive opslaget.

Mange giver Lars Kirkegaard ret. Hans opslag på Facebook er i skrivende stund delt 530 gange og han har fået 600 kommentarer – hvor langt størstedelen er positive overfor hans opråb og giver ham ret i hans pointer.

Anne Marie Væver Johansen roser Lars Kirkegaard og skriver:

Mia Bertelsen skriver kort og godt:

Inge Damm Hansen mener, at skolen reagerede fuldstændig, som den burde: