»Kære BT, tak for hjælpen. Min klumme har gjort mig delvist rask,« skrev BT-blogger Kim Madsen i begyndelsen af januar.

Han er stifter af facebooksiden Jobcentrets Ofre, hvor ledige og sygdomsramte blandt andet beretter om deres oplevelser i landets jobcentre. Selv lider han af slidgigt og har ikke været i arbejde siden 2012. Berlingske døbte ham for nylig ’en ny tids politisk aktivist’, og han har i en række klummer i BT skrevet om sine oplevelser og frustrationer - blandt andet, at han på ulovlig vis blev undersøgt af en læge i jobcenteret.

Netop klummerne i BT var årsagen til, at Københavns Kommunes jobcenter på Lærkevej bad ham om redegøre for sine fritidsaktiviteter – heriblandt sine aktiviteter på de sociale medier og som klummeskribent. Det skulle indgå i den samlede vurdering af hans arbejdsevne, skrev han i sin forrige klumme. For fritidsaktiviteterne var nemlig udtryk for en 'ikke ubetydelig arbejdsevne', mente jobcenteret.

»Min klumme har gjort mig delvist rask. Hvis jobcenteret så også laver en nærmere beskrivelse af mit engagement i facebookgruppen Jobcentrets Ofre samt min optræden på tv, så ender det med, at jeg er fuldt arbejdsdygtig ved årets udgang, for jeg har meget mere på hjerte endnu,« lød Kim Madsens reaktion.

Jobcenterets besked fik medlem af Københavns Borgerrepræsentationen Ulrik Kohl (EL), til at komme med følgende reaktion til TV2 Lorry:

»Det ser meget mærkeligt ud. Det ser ud som om, Jobcenteret er blevet besat af at endevende detaljer i hans liv ligesom en jaloux ekskæreste.«

Liberal Alliances medlem af Borgerrepræsentationen og BT-blogger, Alex Vanopslagh, var dog uenig.

»Der findes jo masser af kreative jobs, hvor man kan sidde ned og skrive, og hvis man kan komme igennem nåleøjet hos BT, så må man kunne et eller andet,« sagde Alex Vanopslagh til TV 2 Lorry.

Men jobcenteret har nu beklaget formuleringen om, at Kim Madsen udviser 'en ikke ubetydelig arbejdsevne'.

På et møde med jobcenterets ledelse er Kim Madsen nemlig orienteret om, at han alligevel ikke skal redegøre for, hvor megen tid, han bruger på sine fritidsinteresser.

Jobcenteret understreger, at arbejdsevnevurderinger ikke baseres på fritidsinteresser, fremgår det af mødereferatet, som BT har set.

Beklagelsen overrasker Kim Madsen.

»Det kom meget bag på mig, at jeg fik en undskyldning mundtligt og bagefter på skrift. Det er første gang i historien, det er sket for mig, så det havde jeg ikke forventet. Men det giver mig håb for fremtiden,« siger han.

Find alle Kim Madsens indlæg her