31-årige Mikkel Skjøtt Skipper er både 'møglækker,' bor i eget hus i Assentoft tæt ved Randers og har fast job - han mangler bare én ting; en dejlig kæreste at få nogle børn med. Lyder det lidt som en kontaktannonce? Så er det det på en måde også.

Den er bare ikke skrevet af Mikkel Skjøtt Skipper selv, men af hans lillesøster Laura Skjøtt Skipper, som har lavet et opslag på sin egen Facebook-profil, hvor hun blandt andet skriver.

'**SØGER** Kæreste til min møg lækre bror (Håber ikke jeg bliver fyret som søster nu har ikke spurgt om lov). Jeg søger en kæreste til min bror Mikkel, han er 31 år og klar til familie livet. Han er bosat i Assentoft i eget hus og har fast job. ( faktisk har han aldrig gået ledig),' starter hun opslaget.

Men umiddelbart virker det ikke til at have været helt dumt. For fem dage efter opslaget blev lavet, er det stadig på søsterens profil. Så noget kunne tyde på, at storebroderen ikke har ønsket det slettet, og det er også tilfældet, fortæller Laura Skjøtt Skipper til BT.

»Han var på vej ud til mig for at spise, og så tænkte jeg, nu gør jeg det sgu. Så må vi bare slette det, hvis han bliver sur. Så lagde jeg det op og ringede til min mor og sagde, 'jeg tror, jeg har gjort noget dumt.' Og så kom Mikkel, og så syntes han bare det var sjovt, han er ikke typen, der bliver sur.«

Opslaget har fået mere end tusind 'likes' og er blevet delt næsten 400 gange.

Laura lavede opslaget, fordi hun synes, det er på tide, Mikkel får sig en kæreste.

»Han har været single i mange år, og nu har det lige været jul, og mig og vores anden bror var ude ved vores svigerfamilie og holde jul. Og så lægger man jo mærke til, at han ikke har en kæreste, og alle vil jo gerne have en kæreste.«

Hun forklarer sin brors status som single med, at han har gået og renoveret på sit hus og ikke kunne overskue at blive forelsket midt i det projekt. Og så er han hverken meget til at gå i byen eller at bruge dating-apps, fordi han føler, at det er meget overfladisk.

Derfor er der ikke så mange steder at møde potentielle kærester - heller ikke på jobbet, hvor han arbejder som gardin-montør. Og reaktionen på opslaget har været overvældende.

»Han har fået 110 beskeder og nogle prik, og hvad man ellers kan. Han er begyndt at svare lidt. Han er jo en god mand, så han syntes, det var lidt svært at skulle sortere nogle fra, men han er begyndt lidt på det - 'det er jo mennesker,' som han siger,« fortæller Laura.

Mikkel er så småt begyndt at arrangere lidt dates, men søsteren regner dog ikke med, han skal på 110 dates, og der har ikke været nogen ubehagelige henvendelser. Han har endda fået et par beskeder fra mænd, som han siger pænt nej tak til.

Storebroderen vil rigtig gerne have børn og bruger meget af sin fritid på fritidsjagt og på at træne sin hund, og så er han meget sammen med sin familie, så han er bestemt en attraktiv unkarl, mener søsteren, som nu håber, at opslaget virker.

»Det ville også være for mærkeligt at oprette en dating-profil for ham og udgive sig for at være ham, så jeg tænkte bare, 'nu prøver jeg.'«