Mens Henriette Kjær har undladt at betale sine regninger, har hun gennem de seneste år haft travlt med at kalde oppositions-partiernes politik for økonomisk uansvarlig.

For eksempel har De Konservatives politiske ordfører sammenlignet regeringsbejlerne i oppositionen med Bjørnebanden fra Andeby-universet.

- At overlade ansvaret for det danske samfund til en regering med Socialdemokraterne og SF, vil være det samme, som hvis man satte Bjørnebanden til at vogte Joachim Von Ands pengetank, sagde Henriette Kjær i Folketingets afslutningsdebat i slutningen af maj 2009.

Men det er langt fra eneste gang, hun har været ude med riven over for oppositionens økonomiske ansvarlighed.

I efteråret 2008 holdt regeringen SF uden for den bankpakke, der dengang skulle vedtages for at komme bankerne til undsætning, da finanskrisen var på sit højeste. Henriette Kjær begrundede dengang udelukkelsen sådan her:

- Vores udganspunkt er selvfølgelig også, at SF skal vise, de er et økonomisk ansvarligt parti, inden de kan være med i så vigtigt folig.

I forbindelse med Folketingets afslutningsdebat i juni sidste år kaldte Henriette Kjær oppositionen økonomisk uansvarlig i hendes tale, mens hun selv havde svært ved at betale sine private regninger.

- Regningen for krisen - for renoveringspuljen, for eksportkreditpakkerne, for at vi har sat så meget gang i økonomien, at vi er kommet meget bedre igennem krisen, end man havde turdet håbe på – ja, den regning vil oppositionen lade ligge i skuffen, sagde Henriette Kjær.

Og det fortsatte senere i talen:

- Det er også derfor, at det undrer mig, at socialdemokraterne ønsker at spille hasard med dansk økonomi.

B.T. kunne for en uge siden afsløre, at Henriette Kjær og hendes partner Erik Skov Pedersen var blevet anmeldt for bedrageri af hans mor, ligesom det i dag kom frem, at de hele syv gange er blevet dømt for ikke at betale deres regninger.

I 2005 trak Henriette Kjær sig som familie- og forbrugerminister, da parret blev dømt to gange til at betale sine regninger for en markise og to sofaer til en værdi af i alt 50.000 kroner, som de ikke havde betalt.