Kirsten og Jørgen Kragh får en flot afsked, når de på tirsdag bliver bisat fra Låsby Kirke

Flere hundrede mennesker langs en smuk flagallé vil udgøre rammen, når kisterne med det myrdede ægtepar Kirsten og Jørgen Kragh efter bisættelsen bliver kørt fra kirken og til deres bolig. Balkan-veteraner vil på motorcykler følge efter og sammen med rustvognen holde stille foran huset for at vise den sidste respekt.

Ægteparret vil på tirsdag 26. juli klokken 14 blive bisat fra Låsby Kirke mellem Aarhus og Silkeborg, og den kirkelige handling bliver kun for familie og de nærmeste venner til familien. Det oplyser familien i en pressemeddelelse.

Men når selve bisættelsen er overstået, bliver offentligheden inviteret med, og der bliver rig mulighed for lokalbefolkningen og andre interesserede til at sige et sidste farvel til den dræbte 69-årige Kirsten Kragh og hendes 74-årige ægtemand Jørgen Kragh.

Ligene af Kirsten og Jørgen Kragh blev fundet tirsdag 12. juli i deres egen bil ved Vonge Kirke i Midtjylland. Politiet stoppede bilen, og bag rattet sad sønnen Lars Kragh. Han blev anholdt på stedet. Tre dage forinden havde Østjyllands Politi efterlyst krigsveteranen og hans forældre, og en storstilet eftersøgning gik i gang.

Peter Lundberg havde et rigtig godt bekendtskab med det afdøde ægtepar, og han er en god ven af parrets ældste søn Thomas Kragh. Han er en af mange frivillige personer fra lokalområdet, som hjælper til i forbindelse med bisættelsen.

Låsby står sammen

I et opslag på Facebookgruppen ’Det sker i Låsby’ sætter han ord på det, der vil ske efter kirken. Og det vil blive en flot afsked med to personer, der var vellidte af de fleste. Begge kister vil ligge i samme rustvogn, og de vil blive transporteret fra Låsby Kirke via Hovedgaden til deres hjem på Gl. Silkeborgvej. Ruten følger byens flagallé, hvor dannebrogsflagene vil være på halv, indtil rustvognen passerer. Herefter vil frivillige fremmødte hejse flagene til tops.

»Jeg tror, det bliver i deres ånd, og det er samtidig en markering af de ting, de har stået for. Begge har været enormt aktive i det lokale miljø. Og så er det lidt ekstraordinært, at det er et dobbeltdrab på to fredselskende mennesker. Og det har vi så valgt at markere,« siger Peter Lundberg til BT. Han fortsætter.

»Nogle Balkan-veteraner, som kender Lars, kommer og støtter op om det, og kører med deres motorcykler op gennem byen. De ønskede faktisk selv at være med til markeringen, da Kirsten som frivillig i veteranforeningen havde lavet et kæmpe arbejde for dem.«

Folk i og omkring Låsby har været dybt berørte af den tragiske hændelse. Da der i sidste uge var fakkeltog for det myrdede ægtepar, mødte omkring 500 mennesker op for at gå gennem byen. Peter Lundberg håber derfor også, at lige så mange vil møde op til Kirsten og Jørgen Kraghs sidste rejse.

Sammen til det sidste

»Vi skal nok få folk til at stå ved flagstængerne, så flagene kan blive hejst, når rustvognen kører forbi. Det er jeg ikke et øjeblik i tvivl om,« fortæller han og sætter nogle ord på, hvilke følelser der vil være i spil, når tirsdagen oprinder.

»Det bliver en bevægende dag. Det er valgt, at de begge ligger i den samme rustvogn, da de gik i døden sammen. Og det bliver så markeret ved, at de også kommer herfra sammen. De var meget sammen i alt det, de arbejdede med. Men det bliver også en stærk oplevelse, når rustvognen stille og roligt kører op gennem byen.«