Nisser hører ikke til i kirken, mener en kirkegænger fra Grindsted. Han har tidligere hørt børn synge nissesange i kirken, og det bryder han sig bestemt ikke om. Her ses nogle københavnske børn til krybbespil på Christianshavn sidste år. I forgrunden ser kammerater på iført nissehuer. (Arkivfoto)
Nisser hører ikke til i kirken, mener en kirkegænger fra Grindsted. Han har tidligere hørt børn synge nissesange i kirken, og det bryder han sig bestemt ikke om. Her ses nogle københavnske børn til krybbespil på Christianshavn sidste år. I forgrunden ser kammerater på iført nissehuer. (Arkivfoto) Foto: niels ahlmann olesen

Nisser er hedenske og hører ikke til i Guds hus!

Det mener en mand, som vil have et forbud mod små mænd med røde huer i kirken.

Lars Bo fra Starup-Tofterup ved Grindsted er blevet så pikeret over at høre børn synge nissesange i kirken, at han før dette års adventsgudstjenester er faret i blækhuset og har skrevet et indlæg i det lokale borgerblad.



Nisser hører ikke hjemme i kirken. Væsnerne er afgudsdyrkeri og stammer fra en hedensk tid, hvor overtro og spiritisme satte dagsordenen, lyder hans argument. 

- De er rastløse sjæle af afdøde. Der skulle kirken gerne stå for nogle klare budskaber, siger han.

Sognepræst i Vester Starup Kirke Merethe Jørgensen tager nu situationen stille og roligt.

- Selvfølgelig hører nisser ikke hjemme i kirken, og vi pynter heller ikke med dem. Men at nogle børn synger en sang, kan ikke hidse mig voldsomt op, siger hun til Jydskevestkysten.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR ELLER PÅ BT.DK'S FACEBOOK-SIDE HER

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.