____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Sommeren er på vej, og snart vil solhungrende danskere for alvor flokkes i parkerne for at slikke sol. Således også på de store kirkegårde, hvor der er rekreative områder, som er ideelle til solbaderne.

Men kæden hopper helt af for flere danske kirkefolk, når kvinder smider toppen på kirkegårdene.

- Hvad end det skulle foregå på en kirkegård i et land- eller bysogn, mener jeg, det er uanstændigt og hensynsløst at optræde topløs. Det kan man gøre andre steder. Man skal vise respekt over for kirkegården, hvor de døde er begravet og ikke rende rundt uden tøj på, siger tidehvervspræst og tidligere medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti til Kristeligt Dagblad.

- Jeg har selv boet på Nørrebro ved Assistens Kirkegård, og selvom der er parkområder, skal man stadig have respekt for stedet og sammenhængen. Man skal udvise hensyn, og det gør man ikke ved at opføre sig på en måde, der kan føles provokerende og stødende, siger Søren Krarup.

Den tidligere biskop over Haderslev Stift og nuværende sognepræst i Staby Kirke, Niels Henrik Arendt, er fuldstændig enig.

- Topløs solbadning på en kirkegård er udtryk for håbløs barnlighed og mangel på forståelse for, hvor man er. Det er et spørgsmål om manglende dannelse, siger han.

Sognepræst i Kirke Saaby på Midtsjælland, Poul Joachim Stender, mener, at problemet topløs solbadning er helt ok - men kun i de store byer.

- Jeg kender min menighed godt nok til at vide, at der er mange, der vil føle det som en provokation, hvis folk solbadede topløse på kirkegården i Kirke Såby. Selvom det er et smukt syn, skal man respektere de sørgende, siger han.

- I København, Odense og Aarhus er det anderledes. Jeg er tilhænger af, at man bruger kirkegården som en aktiv del af bylivet. I de store byer har man kirkegårde, der er store som parker, og der kan jeg ikke se, at en topløs solbader skulle provokere nogen, siger Poul Joachim Stender.

Kirkegårdene i de store byer får hvert år omkring fem klager over topløs solbadning.