Arkivfoto
Arkivfoto Foto: Linda Kastrup
Menighedsrådsformand i Korsvejskirken på Amager, Werner Olsen, er kommet ud i et kraftigt stormvejr, efter han har sammenlignet homoseksuelle med kriminelle.

Det er et fuldstændigt middelalderligt syn på homoseksuelle, som menighedsrådsformand på Amager Werner Olsen har givet udtryk for offentligt, når han sammenligner homoseksuelle med mordere og bankrøvere, mener beboer i kirkens sogn Søren Ørsted Pedersen, som nu overvejer at melde Werner Olsen til politiet.

- Det er dybt ærekrænkende udtalelser, og jeg har både taget kontakt til politiet og Center for Menneskerettigheder for at undersøge, om han bryder loven. Hvis han gør, så overvejer jeg at anmelde ham til politiet, siger han til bt.dk.

Striden er brudt ud i lys lue op til menighedsrådsvalget tirsdag d. 13 november, hvor Werner Olsen har udtalt sig om sin holdning til at vie homoseksuelle.

- Så kunne vi også få travlt med også at velsigne bankrøvere og mange andre, som har tilbøjeligheder, som de ikke kan gøre for, som de siger, de homoseksuelle, har han ifølge dr.dk udtalt.

Den udtalelse har vakt harme i lokalområdet, og en liste, der kalder sig Grundtvigslisten, stiller nu op til menighedsrådsvalget og udfordrer det siddende menighedsråd med Werner Olsen og hans kone Elinor Olsen i spidsen.

- Det handler ikke om, at jeg sidder her som homoseksuel som en lille sur fortørnet mand. Mit hovedformål er at opfordre alle til at stemme på tirsdag, så vi kan få valgt nogle andre ind, end det nærmest amerikanske højreorienterede bibelbælte-menighedsråd

- Jeg har det fint med, at nogle præster ikke vil vie homoseksuelle, men at sige, at en fuldstændig lovlig seksuel orientering er at sidestille med bankrøvere, det er helt absurd.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.