Da Kim Wall mistede livet den skæbnesvangre aften og nat mellem den 10. og 11. august, havde hun længe været skræmmende tæt på den nu drabstiltalte Peter Madsen.

I cirka 5 måneder havde både hende og hendes danske kæreste boet under 200 meter fra Peter Madsens værksted på Refshaleøen i København. Ejendommen - en rød murstensbygning - hvor den svenske journalist og hendes danske kæreste boede, ligger med frit udsyn til Peter Madsens rumlaboratorium.

I et interview med TV2 bekræfter Kim Walls kæreste, at parret op til Kim Walls død boede i den røde murstensbygning på Refshalevej.

Dermed kan hun meget vel have mødt Peter Madsen før den skæbnesvangre aften 11. August, hvor Kim Wall forlod en fest på Refshalevej og påmønstrede UC3 Nautilus. En sejlads, hun ikke slap levende fra.

Peter Madsen er tiltalt for at have udsat Kim Wall for seksuel mishandling ombord på ubåden og for at dræbe hende, partere liget og smide ligdelene i Øresund. Retssagen mod ham begynder 8. marts og anklagemyndigheden kræver ham fængslet på livstid. Peter Madsen nægter sig skyldig i mishandling og drab, men har erkendt at have parteret Kim Wall efter hun døde ombord på hans ubåd.

Bygningen, hvor Kim Wall boede med sin kæreste, administreres af Foreningen Musikværftet, der udgør Danmarks største øvelokale og lydstudie fællesskab. En talsmand for musikværftet afviser over for BT, at øvelokalerne benyttes til beboelse - hvilket er i strid med vedtægterne - men selvom der officielt er tale om øvelokaler, vidner potteplanter og hjemlige nips i vinduerne om, at lokalerne også bruges til mere hjemlige ophold.

Udover øvelokaler og lydstudier rummer Musikværftet også en lille bar, der ligger ud til et grønt område med et bålsted. Da BT besøgte bygningen i september, talte vi med en ung mand, der fortalte, at han flere gange havde mødt Peter Madsen ved det grønne fællesareal, der ligger i forlængelse af baren.

»Han var en stille og rolig fyr, der en gang i mellem kom og satte sig ved bålet,« fortalte manden, som ikke huskede at have mødt Kim Wall nogensinde.

BT brugte ikke oplysningerne i september, da det ikke kunne bekræftes endeligt, at Kim Wall rent faktisk havde boet på adressen. Men den oplysning bekræfter hendes danske kæreste altså nu til TV2. Han ønsker ikke at stå frem med navn overfor TV2. BT er bekendt med hans identitet, men afslører den heller ikke her.

Som led i den omfattende efterforskning har Københavns Politi undersøgt, hvilken forbindelse der har været mellem Kim Wall og Peter Madsen forud for drabet. Efterforskningsleder Jens Møller har flere gange sagt, at politiet ikke har fundet noget som tyder på, at Peter Madsen havde anden kontakt til Kim Wall end de mails og sms, hvor det blev aftalt, at hun skulle lave et interview med raketbyggeren.

Specialanklager Jakob Buch-Jepsen, der skal føre sagen i retten, ønsker ikke at kommentere på, hvilken betydning det kan have, at Kim Wall og hendes kæreste boede tæt på det sted, hvor Peter Madsen havde sin daglige gang. På et pressemøde om sagen 16. januar sagde han dog:

»Tidligere så har det været fremme, at man kun havde kendskab til, at der var tale om et professionelt forhold og ifølge mit kendskab til sagen, så er det ikke noget, der skal indikere noget andet,« sagde Jakob Buch-Jepsen.

Det har ikke været muligt at komme i kontakt med Jens Møller.

BT har forsøgt at kontakte Kim Walls danske kæreste, men det er ikke lykkedes at få kontakt til ham.