Da Anden Verdenskrig var slut, måtte Ketty Marie Jensen flygte til Fredericia. Alle hjemme i Nørresundby vidste, at hun var tyskerpige.

Flere af hendes veninder var blevet klippet skaldede af modstandsfolk. En af dem havde begået selvmord af ren og skær skam.Ketty havde fadderskabspapirerne, der dokumenterede, at hendes to-årige søn, Günther, var søn af en tysk soldat. Af frygt for konsekvenserne, gemte hun papirerne i bagbeklædningen til et maleri.

Barn af krigen

Det fortæller Günther, der i dag hedder Georg Jensen, til B.T. Han er bokstaveligt talt et barn af Anden Verdenskrig, som han selv er for ung til at huske.Günthers far hed David Georg Niehaus. Han var flymekaniker og befalingsmand i Luftwaffe. Ved krigens begyndelse blev han udstationeret i Nørresundby, hvor han havde til opgave at holde maskinerne klar til operation.

Ville købe æg

Ketty Marie Jensen gik rundt i haven til sine forældres hus, da en gruppe tyske soldater kom marcherende forbi. De var på vej til skydebanen for at holde deres skydefærdigheder ved lige.

En soldat spurgte, om han kunne købe nogle æg, og de to faldt i snak. Det gentog sig et par gange, og efterhånden udviklede det sig til et forhold.David Georg Niehaus kom ofte forbi familiens hus, når han havde fri om aftenen og senere fik Ketty Marie Jensen arbejde på kasernen.

Russisk krigsfangelejr

I 1942 blev Günther født, men et halvt år senere blev David Georg Niehaus sendt til Norge og havnede i russisk krigsfangeskab.

I 1946 vendte han tilbage til et Sønderbombet Tyskland i totalt kaos. I et brev tilbød han Ketty Marie Jensen at rejse derned, men hun afslog, fordi hun ikke ville rejse til et Tyskland i ruiner med et lille barn på armen.

Senere forsøgte Georg Jensen, at finde sin tyske familie. I 1998 lykkedes det ham at finde en kusine, men da havde David Georg Niehaus været død i otte år.

jvl@bt.dk